X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie PPROM
Odpowiedz

PPROM

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fluffy Koleżanka

Wysłany: 10 października 2024, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. W tamtym tygodniu straciłam swoje maleństwo - w 16 tc pękł pęcherz płodowy. W badaniach nie ma żadnych wskazówek, gdzie mogłabym szukać przyczyny... Posiew (podstawowy) czysty, w badaniach krwi z dnia przyjęcia nie ma niczego, co mogłoby wskazywać na stan zapalny...
    Podzielcie się proszę swoimi historiami - czy znalazłyście przyczynę przedwczesnego odejścia wód? Czy udało się później szczęśliwie zajść w ciążę i urodzić zdrowego maluszka? Miałyście jakieś konkretne wskazania na kolejną ciążę?
    Dodam, że mój lekarz stwierdził, że nie widzi podstaw do diagnostyki, bo to moje pierwsze poronienie... Zapisałam się już (niestety dopiero na grudzień) do innego lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2024, 15:23

💔 04.10.2024 🩵 16tc
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odeszły wody w 18tc, miałam infekcję wewnątrzmaciczna. Jako tako nie znam przyczyny odejścia wód, nie wiem czy pęcherz pękł przez infekcje ...

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ