X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie PPROM
Odpowiedz

PPROM

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fluffy Koleżanka

Wysłany: 10 października, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. W tamtym tygodniu straciłam swoje maleństwo - w 16 tc pękł pęcherz płodowy. W badaniach nie ma żadnych wskazówek, gdzie mogłabym szukać przyczyny... Posiew (podstawowy) czysty, w badaniach krwi z dnia przyjęcia nie ma niczego, co mogłoby wskazywać na stan zapalny...
    Podzielcie się proszę swoimi historiami - czy znalazłyście przyczynę przedwczesnego odejścia wód? Czy udało się później szczęśliwie zajść w ciążę i urodzić zdrowego maluszka? Miałyście jakieś konkretne wskazania na kolejną ciążę?
    Dodam, że mój lekarz stwierdził, że nie widzi podstaw do diagnostyki, bo to moje pierwsze poronienie... Zapisałam się już (niestety dopiero na grudzień) do innego lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października, 15:23

💔 04.10.2024 🩵 16tc
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 11 października, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odeszły wody w 18tc, miałam infekcję wewnątrzmaciczna. Jako tako nie znam przyczyny odejścia wód, nie wiem czy pęcherz pękł przez infekcje ...

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ