Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Puste jajo płodowe i beta hcg
Odpowiedz

Puste jajo płodowe i beta hcg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cynomankaa_27 Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam pytanie
    do was. Jestem w ciąży ostatnią miesiączkę miałam 31 październik według tego jestem w 7 tygodniu ciąży + 3 dni byłam na USG 2 grudnia był pęcherzyk ciążowy mała kropka dopiero, robiłam też wcześniej betę i miałam wynik około 83 a po dwóch dniach 312 było to 3 dni przed wizytą . Dostałam L4 bo mam ciężka pracę fizyczną i wróciłam 18 grudnia okazało się że pęcherzyk się powiększył ale nie ma jeszcze zarodka i ginekolog wyglądał na 6 tydzień . Pani ginekolog powiedziała że powinnien być już zarodek i może być to puste jajo jestem już po jednym poronieniu gdzie na tym etapie już był widoczny zarodek i serduszko bijące lecz się zatrzymało. Zleciła mi zrobić bete hcg wynik 13520 . Kolejna zrobię w środę zobaczyć czy przyrasta w ciążę zaszłam około 15 grudnia tak paski owulacyjne pokazywały. Czy jest szansa że jeszcze coś z tego będzie ? Czy beta hcg nie jest za mała jak na 7 tydzień lub gdyby ciaza była młodsza na 6 . Jestem na duphastonie 3x1 nie mam plamienia nic . Mam poczucie że tym duphastonem zatrzymuje sobie poronienie w poprzedniej ciąży zaczęłam plamić dopiero 9 tyg dwa dni przed wizytą a serduszko podobno nie bilo już 2 tygodnie. Przy wizycie teraz okazało się że mam też torbiel na jajniku dziwnie pobolewal mnie brzuch z objawów ciążowych to tylko dużo śpię i piersi lekko mrowią . Po wizycie jestem załamana i czuję takie dziwne drętwienie w nodze po prawej stronie i strasznie ten brzuch męczy jakbym robiła brzuszki cały czas i czasem uczucie jak bym miała dostać okresu. Czy jest może ktoś kto miał coś podobnego ?? Będę czekać na rozwój wydarzeń może stanie się cud .

Wysłany: 23 grudnia 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna beta 14872 po dwóch dniach nie ma chyba dla mnie już nadzieji.

• agnieszka011988 Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi 😢 ja też miałam puste jajeczko i hcg rosło,ale nieprawidłowo, w 8 tyg ciazy poronilam

• Dajanira Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dokładnie tak samo, ale miesiąc wcześniej.
    23.12. robiłam betę - 41, a już dawna powinna spaść do zera. Denerwuje się. W międzyczasie zdiagnozowano u mnie hashimoto i boję się, że nigdy nie doczekam się dziecka.
    Cynomankaa_27 wrote:
    Cześć dziewczyny mam pytanie
    do was. Jestem w ciąży ostatnią miesiączkę miałam 31 październik według tego jestem w 7 tygodniu ciąży + 3 dni byłam na USG 2 grudnia był pęcherzyk ciążowy mała kropka dopiero, robiłam też wcześniej betę i miałam wynik około 83 a po dwóch dniach 312 było to 3 dni przed wizytą . Dostałam L4 bo mam ciężka pracę fizyczną i wróciłam 18 grudnia okazało się że pęcherzyk się powiększył ale nie ma jeszcze zarodka i ginekolog wyglądał na 6 tydzień . Pani ginekolog powiedziała że powinnien być już zarodek i może być to puste jajo jestem już po jednym poronieniu gdzie na tym etapie już był widoczny zarodek i serduszko bijące lecz się zatrzymało. Zleciła mi zrobić bete hcg wynik 13520 . Kolejna zrobię w środę zobaczyć czy przyrasta w ciążę zaszłam około 15 grudnia tak paski owulacyjne pokazywały. Czy jest szansa że jeszcze coś z tego będzie ? Czy beta hcg nie jest za mała jak na 7 tydzień lub gdyby ciaza była młodsza na 6 . Jestem na duphastonie 3x1 nie mam plamienia nic . Mam poczucie że tym duphastonem zatrzymuje sobie poronienie w poprzedniej ciąży zaczęłam plamić dopiero 9 tyg dwa dni przed wizytą a serduszko podobno nie bilo już 2 tygodnie. Przy wizycie teraz okazało się że mam też torbiel na jajniku dziwnie pobolewal mnie brzuch z objawów ciążowych to tylko dużo śpię i piersi lekko mrowią . Po wizycie jestem załamana i czuję takie dziwne drętwienie w nodze po prawej stronie i strasznie ten brzuch męczy jakbym robiła brzuszki cały czas i czasem uczucie jak bym miała dostać okresu. Czy jest może ktoś kto miał coś podobnego ?? Będę czekać na rozwój wydarzeń może stanie się cud .

Wysłany: 3 stycznia 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszka011988 wrote:
    Przykro mi 😢 ja też miałam puste jajeczko i hcg rosło,ale nieprawidłowo, w 8 tyg ciazy poronilam
    Ja dziś zaczynam 9 tydzień dalej brak krwawienia . 6 mam wizytę i jak dalej będzie pusto to pewnie czeka mnie szpital .

Wysłany: 7 stycznia 2021, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawił się zarodek jednak nie ma bicia serca:(

• Iskierka92 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynomankaa_27 wrote:
    Pojawił się zarodek jednak nie ma bicia serca:(

I co u Ciebie? Jestem w podobnej sytuacji 😪

Starania od 2018
    5 iui nieudane
    20.10 świeży transfer 5 blastki🍀

Wysłany: 27 stycznia 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jestem już po zabiegu miałam go 12 stycznia:/ Poczekałam po wizycie jeszcze kilka dni i poszłam do szpitala i dalej nie bilo a ja już byłam w 10 tygodniu więc zrobili mi zabieg. Dziś miałam kontrolę u ginekologa i już wszystko jest ok. Strasznie mnie bolało po tym zabiegu nie spałam kilka nocy bo wyłam z bólu ale już mam to za sobą. Teraz po dwóch poronieniach muszę zalatwic skierowanie od lekarza rodzinnego albo ginekologa z NFZ na badania genetyczne dla mnie i partner też musi takie załatwić.Na NFZ takie badanie po dwóch poronieniach jest za darmo więc je zrobimy. Musimy wykonać też odpłatnie na trombofilie i jeszcze inne które robi się po 12 tyg od zabiegu. Chciałabym ponownie starać się o dziecko ale myślę że bez tych badań to nie ma sensu i znów by mnie czekało poronienie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ