SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Puste jajo - przyczyny
Odpowiedz

Puste jajo - przyczyny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ajna Nowa

Wysłany: 14 sierpnia 2025, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, szukam osób u których zdiagnozowane zostało puste jajo plodowe .Jestem po poronieniu w 10tyg okazał się pusty pęcherzyk plodowy. To była moja pierwsza ciąża i lekarz stwierdził że badania nie sią wskazane ,że taka sytuacja u jednej kobiety zazwyczaj zdarza się tylko raz i jest to wada genetyczna zarodka . Moje pytanie do was ,czy po pierwszej takiej sytuacji robilyscie badania co było tego przyczyną ? Czy zaszlyscie w kolejną zdrową ciążę ?

• Monia84& Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2025, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja w drugiej ciąży miałam puste jajo, usłyszałam od lekarza to samo co ty. Trzecia ciąża była w porządku. Nie robiłam badań. Ale czwarta ciąża znowu puste jajo, a miało się nie powtórzyć. Z badań to miałam na pewno: TSH, ana-2, antykoagulant tocznia,ferrytyna,kwas foliowy, przeciwciała przeciwplemnikowe, Wit B12. Miałam zlecone genetyczne,ale nie zrobiłam.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wspólny cel zamiast presji, czyli jak dbać o relację podczas starań o dziecko

Starania o dziecko to wyjątkowy czas w życiu pary, który potrafi mocno zbliżyć, ale też wystawić związek na poważną próbę. Początkowa ekscytacja i spontaniczność seksu szybko ustępują miejsca kalendarzykowi dni płodnych oraz presji czasu. Wtedy bliskość przestaje przynosić przyjemność, a zamienia się w zadanie do odhaczenia. Kluczem do przetrwania tego okresu w harmonii jest zmiana podejścia. Zamiast skupiać się wyłącznie na celu, warto postawić na relację, bliskość i wzajemne wsparcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ