Pytanie do dziewczyn które zaszły w ciąże po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu starań, ale niestety w 10 tygodniu dowiedzieliśmy się, że ciążą obumarła w 8 tygodniu. Miłam robiony zabie. Odczekaliśmy 3@ i rozpoczeliśmy starania. Znów udało się w pierwszym podejściu
Tak jak piszą koleżanki - zdania na temat czasu który powinno się odczekać są bardzo podzielone, ja jednak czułam, że te 3 miesiące po pierwsze są mi potrzebne żeby dojść psychicznie do siebie, a po drugie chciałam dać też czas macicy na odpoczynek
Przykro mi bardzo z powodu Twojej straty i mocno trzymam kciuki za dalsze starania!Krysia85, Anastazja85 lubią tę wiadomość
-
Ja myślę,że to zależy w którym tygodniu było poronienie i do jakiego poziomu urosło beta hcg. Kobieta, która traci ciążę np w 5 tygodniu gdzie beta nie przekracza 1000 jednostek, dosyć szybko dochodzi do siebie i pewnie może spokojnie się starać zajść w ciążę od razu po stracie natomiast kobieta , która traci ciążę w 15-20 tygodniu powinna faktycznie odczekać te kilka miesięcy żeby organizm wrócił do ,,normalności". Ja straciłam maleństwo w 9 tc ( wykryto dopiero w 11) i 3 dni po zabiegu łyżeczkowania betę miałam na poziomie 3 tys a 2 tygodnie później było jeszcze 90, dlatego lekarz mi powiedział, że muszę odczekać minimum 3 cykle.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny bardzo proszę o pomoc. Wejdźcie na forum z profesorem-na moje pytanie do lekarza-i proszę polubcie je.
Ruszylam tam temat pcos poronienien itp
Lekarz odpowie tylko na pytania z największą liczbą polubien.
z góry dziękuję Aniawiola0912 lubi tę wiadomość
-