X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Pytanie do dziewczyn które zaszły w ciąże po poronieniu
Odpowiedz

Pytanie do dziewczyn które zaszły w ciąże po poronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • wiedzma Nowa

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży i drugiej miałam takie same objawy, odrazu biust mi napuchł i bolał, metaliczny posmak, drażniące zapachy i ogromna senność.

29.01.2014-Aniołek 7tc
    21.11.2014-Aniołek 8tc
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu starań, ale niestety w 10 tygodniu dowiedzieliśmy się, że ciążą obumarła w 8 tygodniu. Miłam robiony zabie. Odczekaliśmy 3@ i rozpoczeliśmy starania. Znów udało się w pierwszym podejściu :)
    Tak jak piszą koleżanki - zdania na temat czasu który powinno się odczekać są bardzo podzielone, ja jednak czułam, że te 3 miesiące po pierwsze są mi potrzebne żeby dojść psychicznie do siebie, a po drugie chciałam dać też czas macicy na odpoczynek :)

Przykro mi bardzo z powodu Twojej straty i mocno trzymam kciuki za dalsze starania!

Krysia85, Anastazja85 lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Avensis Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę,że to zależy w którym tygodniu było poronienie i do jakiego poziomu urosło beta hcg. Kobieta, która traci ciążę np w 5 tygodniu gdzie beta nie przekracza 1000 jednostek, dosyć szybko dochodzi do siebie i pewnie może spokojnie się starać zajść w ciążę od razu po stracie natomiast kobieta , która traci ciążę w 15-20 tygodniu powinna faktycznie odczekać te kilka miesięcy żeby organizm wrócił do ,,normalności". Ja straciłam maleństwo w 9 tc ( wykryto dopiero w 11) i 3 dni po zabiegu łyżeczkowania betę miałam na poziomie 3 tys a 2 tygodnie później było jeszcze 90, dlatego lekarz mi powiedział, że muszę odczekać minimum 3 cykle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 17:32

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo proszę o pomoc. Wejdźcie na forum z profesorem-na moje pytanie do lekarza-i proszę polubcie je.
    Ruszylam tam temat pcos poronienien itp
    Lekarz odpowie tylko na pytania z największą liczbą polubien.
    z góry dziękuję Ania

wiola0912 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ