Skurcze i skrzepy po łyżeczkowaniu
-
Cześć.
6 dni temu w sobotę lekarz w szpitalu potwierdził diagnozę mojej gin- poronienie zatrzymane, dziecko o 2- 3 tyg przestało się rozwijać. Dostalam tabletki poronne a później mialam zabieg łyżeczkowania. Po zabiegu mialam lekki ból brzucha jak na@ i delikatne plamienia. Wczoraj miałam już silniejsze bóle brzucha a dzisiaj od rana zaczelam mocniej krwawić i po południu to pojawiły się okropnie silne skurcze. Dzisiejsze krwawienie było że skrzepami a po tych skurczach podczas toalety zauważyłam taki ogromny skrzep. Wziąć prysznic i skurczy juz nie było. Miał może ktoś podobna sytuację? Czy to normalne że tyle dni po zabiegu czuc taki ból brzucha, krwawienie się nasila i z upływem czasy pojawiają się skrzepy? Zapomnialam dodać że ciąża była w 10t i 5dniuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 21:21
-
Jeśli krwawienie i ból są silniejsze, niż przy miesiączce, to konieczna jest wizyta u lekarza lub na izbie przyjęć. Powinnas mieć takie informacje w wypisie ze szpitala i ewentualne wytyczne co mogłoby być niepokojące. Jeśli miałabyś gorączkę, to natychmiast musisz się udać do szpitala.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Jeśli krwawienie i ból są silniejsze, niż przy miesiączce, to konieczna jest wizyta u lekarza lub na izbie przyjęć. Powinnas mieć takie informacje w wypisie ze szpitala i ewentualne wytyczne co mogłoby być niepokojące. Jeśli miałabyś gorączkę, to natychmiast musisz się udać do szpitala.
-
Obserwuj się uważnie, gdyby coś się działo, to nie zastanawiaj się i jedź na izbę. Jednak krwawienia po lyzeczkowaniu, nawet ze skrzepami są ogólnie normalne, jeśli nie są bardzo obfite. Nie martw się, ale bądź czujna 🙂2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Karo Lina wrote:Lucjanka, jak u Ciebie to się skończyło? Miewasz dalej skrzepy? U mnie identyczna sytuacja.
-
lucjanka1986 wrote:Skrzepów juz nie miałam po tym dniu z silnymi skurczami. Wręcz później było tylko delikatnie plamienie, w poniedziałek tj 9 dzien po zabiegu juz plamienie ustało. Czasem dziwnie boli mnie brzuch, ale jutro będę na wizycie u mojego gin więc pogadam o tym, zresztą pewnie mnie zbada. A Ty jak się czujesz?
-
Cześć,
Jestem tu nowa więc nie wiem czy mogę tu pisać czy zakładać nowy wątek (jakby co usunę wpis).
4 tygodnie temu miałam zabieg łyżeczkowania po poronieniu chybiony m, serduszko się zatrzymało w 8tyg i 4dniu, zabieg 9tydzien i 2dni. Po zabiegu 8 dni krwawienia/plamienia, dwa dni przerwy i śluz pod barwiony krwią. Po dwóch tygodniach bolało mnie podbrzusze jak na @ poszłam na kontrolę do gin i niestety okazało się, że to nie @ tylko mam dwa krwiaki w macicy i torbiel na jajniku, endometrium cienkie i niejednorodne... Dostałam Distreptaze i gynalgin po 4 dniach pojawiło się na wkładce różowe plamienie z rozpuszczona tabletką a później brązowe plamienie... Gin nic nie mówił... Miała któraś tak? To skutek leków? Krwiaki sie rozpuscily? Na okres chyba za wcześnie i za skąpo... Martwić się? Umówić się na wizytę? -
Babulka wrote:Jeśli krwawienie i ból są silniejsze, niż przy miesiączce, to konieczna jest wizyta u lekarza lub na izbie przyjęć. Powinnas mieć takie informacje w wypisie ze szpitala i ewentualne wytyczne co mogłoby być niepokojące. Jeśli miałabyś gorączkę, to natychmiast musisz się udać do szpitala.Agata
-