X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Spadek a następnie wzrost beta hcg - ciąża pozamaciczna?
Odpowiedz

Spadek a następnie wzrost beta hcg - ciąża pozamaciczna?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Avensis Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 dni temu zrobiłam betę, która wyszła 182 (był to około 20 dpo), więc juz wiedziałam, że jest za niska, po dwóch dniach powtórzyłam betę i spadła do 53, czyli poronienie, więc odstawiłam duphaston. Już na następny dzień dostałam ciemnych plamień, więc stwierdziłam, że zaczęłam ronić. W związku z tym, że do dnia dzisiejszego tylko plamię i nadal mam wszystkie objawy ciąży, zrobiłam dzisiaj test ciążowy, na którym zobaczyłam dwie ciemne kreski więc pobiegłam zrobić betę, która wyszła 280. Z tego co czytam to takie spadki a następnie wzrosty są typowym objawem ciąży pozamacicznej, czy któraś z Was też tak miała?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czytałam że takie coś może być jeśli np jest ciąża bliźniacza i jedno z bliźniąt obumiera, a drugie ma sie dobrze. koniecznie idź do gina, może na usg będzie już wiadomo o co chodzi! powodzenia i trzymam kciuki za pozytywne wieści :)

• LuckyMe Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avensis, widze ze wszystko sie dobrze u Ciebie potoczyło :) Wiadomo z kad były te spadki bety ?

Aniołek 9/2014 [*]

3jgxe6hhf4nd2mmr.png
  • Avensis Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety niezbyt dobrze się skończyło, szczęściem w nieszczęściu nie byłam w ciąży ektopowej, ale moja radość nie trwała zbyt długo. Powtórzyłam po 48 godzinach betę i wzrosła tylko do 365 (30 %), niby za mało, ale ginekolog zobaczył na USG, 8 mm zarodek i stwierdził, że te wyniki bety nijak się mają do mojej ciąży bo po pierwsze po spadku bety powinnam poronić, ale również przy becie wynoszącej 365 nie można zobaczyc zarodka a jednak lekarz go znalazł, więc już sama nie wiem czy laboratorium się pomyliło czy to ja jestem ,,wyjątkowa". Dwa dni temu zachorowałam na grypę i czułam się fatalnie, nie byłam w stanie wstać z łóżka tak mnie bolały mięście, dzisiaj dostałam krwawienia i na izbie przyjęć okazało się, że zarodka już nie ma :-(

• LuckyMe Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mi przykro :(

Aniołek 9/2014 [*]

3jgxe6hhf4nd2mmr.png
  • ol Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutne bardzo mi przykro :(

Wiktoria 29.10.2014r. 27tc [*] moje słoneczko.
    bi7yics4luz45jde.png
    39f8xzdvwimcg5fx.png
  • Avensis Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu we wtorek dostałam gorączki i bardzo mocnego bólu brzucha, okazało się, że nie poroniłam a ciąża siedzi w jajowodzie,tamto co widział lekarz to był pseudopęcherzyk ciążowy, straciłam jajowód.Niestety takie spadki i skoki bety to jednak objaw ciąży ektopowej

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avensis bardzo mi przykro :( trzymaj sie dzielnie! Mocno Cię przytulam!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszlam to w październiku woem co czujesz, laparoskopie mialas?
    ja mialam operacje jak cesarke usunęli jajnik i jajowod :(

• Avensis Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety cieli mnie od pępka w dół bo miałam dodatkowo zapalenie otrzewnej i usunęli mi też wyrostek. Żałuję że tak łatwo uwierzyła w ten pęcherzyk ciążowy przy becie 365, ginekolog też powinien był się zorientować że coś jest nie tak, no nic mam szczęście, że już po zabiegu i wszystko skończyło się i tak całkiem nieźle.

• fo09czka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana bardzo mi przykro że musiałaś przejść przez tak trudne chwile... Ja przeszłam przez podobną historię, w drugi dzień świąt 26.12.14 trafiłam do szpitala z plamieniem, beta 2300 wzrosła po 48h do 2660 lekarze czekali widzieli cos ale nie umieli powiedzieć co, niby coś w macicy ale też coś w prawym jajowodzie, pare dni później dostałam ostrych bóli i juz musieli mnie otwierać jak przy cc, usunęli mi prawy jajowód. Jak będziesz chciała napisać do kogogoś kto również przeszedł przez podobne piekło pamiętaj że tu jestem:*

34bwgzu3qov4higv.png

ex2bupjyy1j7l7t7.png

Nasza Córeczka Marysia 03.09.2014 [*] - 9tc
    Aniołek 29.12.2014 [*] - 8tc ciąża pozamaciczna

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoją historie opisalam tutaj tytul ku przestrodze, z moja pozamaciczna ciąża chodzilam 3tygodnie tak ból znosilam, w sZpitalu 3 gamoni badalo mowili ze pozamaciczna ze sama sie oczyszcze a okazalo sie ze ciaza sie rozwija w jajowodzie vylam taka zdeseperowana ze zapytalam w innym szpitalu czy moga mi przeniesc do macicy, teraz jestem w ciazy czuje sie dobrze za tydzień pierwsze usg ale bardzo sie bije czy bedzie widac

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ