Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Spadek a następnie wzrost beta hcg - ciąża pozamaciczna?
Odpowiedz

Spadek a następnie wzrost beta hcg - ciąża pozamaciczna?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Avensis Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 dni temu zrobiłam betę, która wyszła 182 (był to około 20 dpo), więc juz wiedziałam, że jest za niska, po dwóch dniach powtórzyłam betę i spadła do 53, czyli poronienie, więc odstawiłam duphaston. Już na następny dzień dostałam ciemnych plamień, więc stwierdziłam, że zaczęłam ronić. W związku z tym, że do dnia dzisiejszego tylko plamię i nadal mam wszystkie objawy ciąży, zrobiłam dzisiaj test ciążowy, na którym zobaczyłam dwie ciemne kreski więc pobiegłam zrobić betę, która wyszła 280. Z tego co czytam to takie spadki a następnie wzrosty są typowym objawem ciąży pozamacicznej, czy któraś z Was też tak miała?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czytałam że takie coś może być jeśli np jest ciąża bliźniacza i jedno z bliźniąt obumiera, a drugie ma sie dobrze. koniecznie idź do gina, może na usg będzie już wiadomo o co chodzi! powodzenia i trzymam kciuki za pozytywne wieści :)

• LuckyMe Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avensis, widze ze wszystko sie dobrze u Ciebie potoczyło :) Wiadomo z kad były te spadki bety ?

Aniołek 9/2014 [*]

3jgxe6hhf4nd2mmr.png
  • Avensis Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety niezbyt dobrze się skończyło, szczęściem w nieszczęściu nie byłam w ciąży ektopowej, ale moja radość nie trwała zbyt długo. Powtórzyłam po 48 godzinach betę i wzrosła tylko do 365 (30 %), niby za mało, ale ginekolog zobaczył na USG, 8 mm zarodek i stwierdził, że te wyniki bety nijak się mają do mojej ciąży bo po pierwsze po spadku bety powinnam poronić, ale również przy becie wynoszącej 365 nie można zobaczyc zarodka a jednak lekarz go znalazł, więc już sama nie wiem czy laboratorium się pomyliło czy to ja jestem ,,wyjątkowa". Dwa dni temu zachorowałam na grypę i czułam się fatalnie, nie byłam w stanie wstać z łóżka tak mnie bolały mięście, dzisiaj dostałam krwawienia i na izbie przyjęć okazało się, że zarodka już nie ma :-(

• LuckyMe Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mi przykro :(

Aniołek 9/2014 [*]

3jgxe6hhf4nd2mmr.png
  • ol Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutne bardzo mi przykro :(

Wiktoria 29.10.2014r. 27tc [*] moje słoneczko.
    bi7yics4luz45jde.png
    39f8xzdvwimcg5fx.png
  • Avensis Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu we wtorek dostałam gorączki i bardzo mocnego bólu brzucha, okazało się, że nie poroniłam a ciąża siedzi w jajowodzie,tamto co widział lekarz to był pseudopęcherzyk ciążowy, straciłam jajowód.Niestety takie spadki i skoki bety to jednak objaw ciąży ektopowej

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avensis bardzo mi przykro :( trzymaj sie dzielnie! Mocno Cię przytulam!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszlam to w październiku woem co czujesz, laparoskopie mialas?
    ja mialam operacje jak cesarke usunęli jajnik i jajowod :(

• Avensis Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety cieli mnie od pępka w dół bo miałam dodatkowo zapalenie otrzewnej i usunęli mi też wyrostek. Żałuję że tak łatwo uwierzyła w ten pęcherzyk ciążowy przy becie 365, ginekolog też powinien był się zorientować że coś jest nie tak, no nic mam szczęście, że już po zabiegu i wszystko skończyło się i tak całkiem nieźle.

• fo09czka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana bardzo mi przykro że musiałaś przejść przez tak trudne chwile... Ja przeszłam przez podobną historię, w drugi dzień świąt 26.12.14 trafiłam do szpitala z plamieniem, beta 2300 wzrosła po 48h do 2660 lekarze czekali widzieli cos ale nie umieli powiedzieć co, niby coś w macicy ale też coś w prawym jajowodzie, pare dni później dostałam ostrych bóli i juz musieli mnie otwierać jak przy cc, usunęli mi prawy jajowód. Jak będziesz chciała napisać do kogogoś kto również przeszedł przez podobne piekło pamiętaj że tu jestem:*

34bwgzu3qov4higv.png

ex2bupjyy1j7l7t7.png

Nasza Córeczka Marysia 03.09.2014 [*] - 9tc
    Aniołek 29.12.2014 [*] - 8tc ciąża pozamaciczna

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoją historie opisalam tutaj tytul ku przestrodze, z moja pozamaciczna ciąża chodzilam 3tygodnie tak ból znosilam, w sZpitalu 3 gamoni badalo mowili ze pozamaciczna ze sama sie oczyszcze a okazalo sie ze ciaza sie rozwija w jajowodzie vylam taka zdeseperowana ze zapytalam w innym szpitalu czy moga mi przeniesc do macicy, teraz jestem w ciazy czuje sie dobrze za tydzień pierwsze usg ale bardzo sie bije czy bedzie widac

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ