X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Spadek bety po łyżeczkowaniu - puste jajo płodowe
Odpowiedz

Spadek bety po łyżeczkowaniu - puste jajo płodowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Klau94 Nowa

Wysłany: 21 czerwca 2022, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Konsultacja dopiero za tydzień, ale strasznie mi siedzi w głowie.

Stwierdzono u mnie puste jajo płodowe, koło 8/9 tyg była próba farmakologicznego poronienia a po nim łyżeczkowanie 28 maja. Do pierwszego stosunku doszło 16 czerwca.
    Zrobiłam dziś test ciazowy który pokazał lekka druga kreskę. Na wykrycie ciąży zdecydowanie za wcześnie, więc stężenie utrzymuje się pewnie po poprzedniej.

Jakie macie doświadczenie ze spadkiem hormonu po łyżeczkowaniu? Czy pozytywny test ponad 3 tygodnie po zabiegu to normalne?

• Anka94 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zabiegu nie robiłam ani bety ani testów ciążowych ale robiłam owulacyjne i przez dobrze 3tygodnie wychodziły cały czas pozytywne a z tego co wiem to często owulacyjne wychodzą pozytywne w ciąży ,więc pewnie HCG się utrzymywało nadal.
    Może warto sprawdzić zrobić betę ?
    A tak na marginesie piszesz że łyżeczkowanie było w maju ,masz już informację od ginekologa że możecie się już starać ?

ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
    Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
    Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
    Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪
  • Klau94 Nowa

Wysłany: 22 czerwca 2022, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki histopatologiczne ok, krwawiłam tylko kilka dni, i to też nie mocno, wiec starać się nie staramy, u mnie testy ovu wyszły wtedy negatywne więc pozwoliliśmy się ponieść.
    Prowadzenie i zabieg w szpitalu miałam przez tego samego lekarza. Ogolnie po pierwszej miesiączce mamy zielone światło jeśli chodzi o starania, ale właśnie w przyszłym tygodniu pewnie dowiem się jeszcze na ile wszystko się zregenerowało po usg.

• Anka94 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki ❤️,dużo dużo siły i cierpliwości

ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
    Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
    Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
    Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ