Spadek bety po łyżeczkowaniu - puste jajo płodowe
-
Cześć dziewczyny,
Konsultacja dopiero za tydzień, ale strasznie mi siedzi w głowie.
Stwierdzono u mnie puste jajo płodowe, koło 8/9 tyg była próba farmakologicznego poronienia a po nim łyżeczkowanie 28 maja. Do pierwszego stosunku doszło 16 czerwca.
Zrobiłam dziś test ciazowy który pokazał lekka druga kreskę. Na wykrycie ciąży zdecydowanie za wcześnie, więc stężenie utrzymuje się pewnie po poprzedniej.
Jakie macie doświadczenie ze spadkiem hormonu po łyżeczkowaniu? Czy pozytywny test ponad 3 tygodnie po zabiegu to normalne? -
Ja po zabiegu nie robiłam ani bety ani testów ciążowych ale robiłam owulacyjne i przez dobrze 3tygodnie wychodziły cały czas pozytywne a z tego co wiem to często owulacyjne wychodzą pozytywne w ciąży ,więc pewnie HCG się utrzymywało nadal.
Może warto sprawdzić zrobić betę ?
A tak na marginesie piszesz że łyżeczkowanie było w maju ,masz już informację od ginekologa że możecie się już starać ?ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Wyniki histopatologiczne ok, krwawiłam tylko kilka dni, i to też nie mocno, wiec starać się nie staramy, u mnie testy ovu wyszły wtedy negatywne więc pozwoliliśmy się ponieść.
Prowadzenie i zabieg w szpitalu miałam przez tego samego lekarza. Ogolnie po pierwszej miesiączce mamy zielone światło jeśli chodzi o starania, ale właśnie w przyszłym tygodniu pewnie dowiem się jeszcze na ile wszystko się zregenerowało po usg. -