X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Spadek bety po poronieniu
Odpowiedz

Spadek bety po poronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nicky Koleżanka

Wysłany: 31 października 2022, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie, może któraś z Was była w podobnej sytuacji i będzie w stanie mi pomóc. Niestety 1,5 miesiąca temu wykryto u mnie ciążę pozamaciczną. Ponieważ wcześniejsze dwie ciąże skończyły się poronieniem postanowiłam iść do specjalisty. Ginekolog kazała mi zrobić milion badań ale powiedziała, że najpierw muszę sprawdzić betę, bo musi być negatywna, żeby móc wykonać resztę badań. Wynik mojej bety to <1.20 mUI/mL ale jest napisane, że od 0-5 to wynik jest negatywny ale to chyba bardziej chodzi o to, że jak jest poniżej 5 to kobieta nie jest w ciąży. Czy beta musi być kompletnie zerowa, żeby wykonać inne badania? Mam na myśli głównie badania hormonalne np. progesteronu, prolaktyna itd . Dajcie znać jeśli któraś z Was była w podobnej sytuacji. Pozdrawiam!

• Babulka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już masz betę negatywną :) Nigdy nie jest 0 w organiźmie zawsze są śladowe ilości betahcg.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Nicky Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Już masz betę negatywną :) Nigdy nie jest 0 w organiźmie zawsze są śladowe ilości betahcg.

A ok, to super, dziękuję za odpowiedź! :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ