Starania po poronieniach
-
Cześć dziewczyny
Jako weteranka w bitwie o powiększenie rodziny, dzielnie walczę, ale zaczyna brakować mi już siły psychicznej..
Poroniłam w 2017,2018 urodziłam zdrowa piękna córkę w 2021 ❤️ później znowu poroniłam w 2022, 2023 i ostatni raz w lipcu 2024.. na kilka miesięcy odpuściłam starania i zaczęliśmy znowu walkę od stycznia tego roku.. w styczniu się nie udało 10 dni po OWu zrobiłam betę z krwi 0.5 mIU/ml później okres.. mówi się trudno.. w tym miesiącu OWu 14.02 beta dzisiaj 2.3 mIU/ml i panikuje.. bo chciałabym JUŻ wiedzieć.. z jednej strony wyższa niż ostatnio.. ale wiem, że to dopiero 6 dzień po OWu.. jeśli się nie uda i 28.02 dostanę @ co zalecacie? Nie mam nawet dobrego ginekologa.. może któraś z Was poleci kogoś w Rybniku woj. Śląskie? Nie wiem nawet za jakie badania w razie W się wziąć.. opadam powoli z sił psychicznych..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 20:49
-
WredbaZołza wrote:Cześć dziewczyny
Jako weteranka w bitwie o powiększenie rodziny, dzielnie walczę, ale zaczyna brakować mi już siły psychicznej..
Poroniłam w 2017,2018 urodziłam zdrowa piękna córkę w 2021 ❤️ później znowu poroniłam w 2022, 2023 i ostatni raz w lipcu 2024.. na kilka miesięcy odpuściłam starania i zaczęliśmy znowu walkę od stycznia tego roku.. w styczniu się nie udało 10 dni po OWu zrobiłam betę z krwi 0.5 mIU/ml później okres.. mówi się trudno.. w tym miesiącu OWu 14.02 beta dzisiaj 2.3 mIU/ml i panikuje.. bo chciałabym JUŻ wiedzieć.. z jednej strony wyższa niż ostatnio.. ale wiem, że to dopiero 6 dzień po OWu.. jeśli się nie uda i 28.02 dostanę @ co zalecacie? Nie mam nawet dobrego ginekologa.. może któraś z Was poleci kogoś w Rybniku woj. Śląskie? Nie wiem nawet za jakie badania w razie W się wziąć.. opadam powoli z sił psychicznych..WredbaZołza lubi tę wiadomość
Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystkie inne badania ok
2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka -
Znalazłam u siebie w laboratorium pakiet badań i pewnie go zrobię czy według Was na początek takie badania wystarcza? Czy jeszcze coś byście dołożyły?
morfologia (25 parametrów)
ogólna analiza moczu
glukoza
TORCH (toksoplasma gondii IgG/IgM + różyczka IgG/IgM + cytomegalia IgG/IgM + opryszczka p/c IgG/IgM)
AMH
magnez
wapń całkowity
żelazo
mocznik
jonogram (sód, potas, chlorki)
TSH
Witamina D -
WredbaZołza wrote:Znalazłam u siebie w laboratorium pakiet badań i pewnie go zrobię czy według Was na początek takie badania wystarcza? Czy jeszcze coś byście dołożyły?
morfologia (25 parametrów)
ogólna analiza moczu
glukoza
TORCH (toksoplasma gondii IgG/IgM + różyczka IgG/IgM + cytomegalia IgG/IgM + opryszczka p/c IgG/IgM)
AMH
magnez
wapń całkowity
żelazo
mocznik
jonogram (sód, potas, chlorki)
TSH
Witamina D
Na początek ok ale w tych badaniach przyczyny poronień nie znajdziesz. Moim zdaniem z taką historią powinnaś się udać do ginekologa (na NFZ już Ci większość badań przysługuje) po skierowanie do genetyka. Zrobić badania na trombofilie, APS, histeroskopie.starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
PCOS w obrazie usg - brak objawów, cykle regularne, potwierdzone owulacje
❌MTHTR A1298 homo
❌PAI hetero
✅homocysteina - 7
✅ASA
✅KIR 4/5 brak 2DS5
✅HLA-C oboje C1
? ANA miano 1:80 typ jąderkowy i plamisty
🙍♂️'90
Koncentracja 2,1 mln/ml
Morfologia 4%
❌FSH - 15,64
✅kariotyp, CFTR, usg jąder
2022 - histeroskopia (polipy)
2024 - polipektomia
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I EG (estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
5 dpt ⏸️, 6 dpt beta 55, 8 dpt beta 162, 11 dpt beta 537, 15 dpt beta 3378, 21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm, 7w6d CRL 1,47 cm i ❤️, 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) indukcja farmakologiczna 💔. -
Poroniłam w 2017,2018 urodziłam zdrowa piękna córkę w 2021 ❤️ później znowu poroniłam w 2022, 2023 i ostatni raz w lipcu 2024.. na kilka miesięcy odpuściłam starania i zaczęliśmy znowu walkę od stycznia tego roku.. w styczniu się nie udało 10 dni po OWu zrobiłam betę z krwi 0.5 mIU/ml później okres.. mówi się trudno.. w tym miesiącu OWu 14.02 beta dzisiaj 2.3 mIU/ml i panikuje.. bo chciałabym JUŻ wiedzieć.. z jednej strony wyższa niż ostatnio.. ale wiem, że to dopiero 6 dzień po OWu.. jeśli się nie uda i 28.02 dostanę @ co zalecacie? Nie mam nawet dobrego ginekologa.. może któraś z Was poleci kogoś w Rybniku woj. Śląskie? Nie wiem nawet za jakie badania w razie W się wziąć.. opadam powoli z sił psychicznych..
W Lubomii przyjmuje prywatnie kierownik oddziału położniczego z Raciborza, Tomasz Chmura. Sama do niego nie chodziłam, ale szwagierka sobie chwali. Ja chodziłam do doktora Grzegorza Gąsiorka i też jest dobry (po martwym porodzie stara się prowadzić mnie gdzie popadnie żeby wykluczyć ponowne ryzyko). Mogę polecić również doktor Karolinę Ciuberek-Hanslik, przyjmowała mój martwy poród i jest mega empatycznym i wspaniałym lekarzem kobietą. Obydwoje pracują prywatnie w Raciborzu.
WredbaZołza lubi tę wiadomość
9/11/24 Maksymilian 31tc 👼💔 -
Poroniłam w 2017,2018 urodziłam zdrowa piękna córkę w 2021 ❤️ później znowu poroniłam w 2022, 2023 i ostatni raz w lipcu 2024.. na kilka miesięcy odpuściłam starania i zaczęliśmy znowu walkę od stycznia tego roku.. w styczniu się nie udało 10 dni po OWu zrobiłam betę z krwi 0.5 mIU/ml później okres.. mówi się trudno.. w tym miesiącu OWu 14.02 beta dzisiaj 2.3 mIU/ml i panikuje.. bo chciałabym JUŻ wiedzieć.. z jednej strony wyższa niż ostatnio.. ale wiem, że to dopiero 6 dzień po OWu.. jeśli się nie uda i 28.02 dostanę @ co zalecacie? Nie mam nawet dobrego ginekologa.. może któraś z Was poleci kogoś w Rybniku woj. Śląskie? Nie wiem nawet za jakie badania w razie W się wziąć.. opadam powoli z sił psychicznych..
Hej, jestem po dwóch poronieniach i na wizytę umówiłam się do gyncentrum w Katowicach do dr n. med. Alicja Gajewska-Kucharek, jest ona genetykiem i ginekologiem, pierwsza wizyta jest darmowa może warto skorzystać, wizytę mam 5 marca wtedy będę mogła coś więcej powiedzieć -