Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie starania po poronieniu
Odpowiedz

starania po poronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • agnisia Nowa

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, moja ostatnia 6 tygodniowa ciąża zakończyła się poronieniem :( to dalej boli, ale staram się otrząsnąć, tylko teraz pytanie co ze mną nie tak, że właśnie to się stało. 3 miesiące temu prawdopodobnie również byłam w ciąży, ale nie zdążyłam tego potwierdzić u lekarza, test był pozytywny, ale dwa dni przed wizytą dostałam krwawienia i uznałam durna, że test się pomylił i miesiączka nadeszła.... a mogłam to kurde sprawdzić... tak czy siak jedno poronienie na pewno zaistniało i chciałabym uzupełnić organizm we wszystkie witaminy oraz porobić niezbędne badania krwi i moczu, czy czegoś mi po prostu nie brakuje. Do ginekologa się nie wybieram, ponieważ mam już jedno dziecko i ważniejsze wydatki niż 180zł za zwykłe skierowanie na badania, więc myślałam o rodzinnym. W razie konieczności pójdę do ginekologa. w cyklu, w którym zaszłam w ciążę wspomagałam się testami owulacyjnymi oraz stroną ovufriend. Teraz postanowiłam z mężem, że chyba lepiej będzie jak po prostu będziemy się kochać co 2 dni. Jak myślicie szybciej zajdę w ciążę tą metodą czy jednak kupić te testy? Jaką mniej więcej dietę zastosować, co do tych witamin? Ile kosztują mniej więcej te badania z krwi i moczu ze skierowaniem i czy da się bez skierowania, no i ile by mniej więcej kosztowały? Ewentualnie mogę sobie kupić jeszcze jakieś suplementy, jeżeli to pomoże. Czekam na odpowiedzi :(

dotik lubi tę wiadomość

agnisia
  • Mochjito Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc,bardzo prikre co się ci stalo,ja straciłam córeczkę w 9mesoncu poprostu zmarla dzień swojego terminu z niczego nic,jest to dopiero 2mesonce temu,nadal jest to okropne ale prubuje zajść w ciąży tak zobaczyme.Napewno bym sobie kupiła owulacyjny test a Vitaminy a robila sobie sok z marchewek
    To ma najwięcej vitaminow a nawet sobie nic nie muszysz kupiwac.Przepraszam ze zle pisze po Polsku jestem Czeskom.Zycze ci powodzenia

• agnisia Nowa

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie szkodzi i tak rozumiem o co chodzi :) bardzo przykre co cię spotkało.. :( dziękuję za odpowiedź, na pewno skorzystam z rad i powodzenia tobie również

agnisia
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ