X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie starania w 2 cyklu po poronieniu?
Odpowiedz

starania w 2 cyklu po poronieniu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ania2071 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!

Proszę Was o radę. Na pewno lepiej znacie się na temacie. Czy starania w 2 cyklu pp są w ogóle możliwe czy lepiej poczekać? Łyżeczkowanie z powodu poronienia zatrzymanego w 9tc miałam 2 października. Miesiączka wywołana niestety luteiną, ponieważ cykl bezowulacyjny po łyżeczkowaniu i pęcherzyk nie pękł. Teraz 2 cykl, czy zacząć działać? Czy za wczesne starania mogą doprowadzić do kolejnego poronienia w razie w? A może lepiej znów zacząć, bo jak długo to potrwa jak ostatnio? :(

f2w3pc0z30b8gt3t.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja miałam zabieg 16 października, zamierzam po pierwszej @ (na która nadal czekam) zacząć staranka, oczywiście o ile na kontroli wszystko będzie ok. Różne są opinię na ten temat, powiem szczerze że myślę że zależy to od organizmu, od szczęścia. Jest wiele przypadków że dziewczyny zachodziły w ciążę nie dostając nawet 1@ i szczęśliwie urodziły maleństwo, a takie które czekały pół roku niestety znowu traciły dziecko, ja tego się trzymam, jeśli lekarz nie widzi żadnych przeszkód to ja bym działała. Powodzenia:-)

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczola10 jeszcze jej nie dostalas..?
    Ja tez niedawno poronilam i jestem w pierwszym cyklu po..Moj lekarz kazal odczekac nam do pierwszej @.. inni znow mowia by odczekac 3-6 mies. ale moim zdaniem to bzdura.. tak jak pszczola10 juz napisala,dziewczyny zachodza w ciaze po @ mies od poronienia,i rodza zdrowe dzieci,sa tez i takie ktore po poronieniu odrazu przechodza drugie.. :/ Ja jestem zdania, ze jesli nasze cialo nie jest jescze gotowe to i w ciaze nie zajdziemy..
    Postanowilismy starac sie od razu od pierwszego cyklu, bo moze i on bedzie tym szczesliwym=)

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie dostalam, zaczynam się martwić, dziś mija 5 tygodni, czekam jeszcze tydzień i jak nie dostanę to dzwonię do gina.

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a lekarz dał Ci zielone światło? Najlepiej gina popytać, bo on zna twój przypadek. Spora część dziewczyn stara się w zaraz po 1@, ale są i takie które czekają 3@ czasem dłużej. Ryzyka z tego co wiem są głównie z donoszeniem ciąży, skracanie szyjki itp, ale ja lekarzem nie jestem... Gin powinna zrobić usg i powiedzieć czy można czy nie.

Co do czekanie na 1@, ja czekałam ponad 6tyg, ale obserwowałam temp i widziałam że owu była i że @ przyjdzie przed upływem 7tyg.

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • ania2071 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na kontrolnym usg po 30 dniach od zabiegu. Powiedział, ze tam wszystko jest ok, na kolejną wizytę kazał przyjść kiedy nie będę mogła zajść w ciążę, albo jak już w niej będę. Powiedział, żeby odczekać przynajmniej do końca grudnia, ale nie powiedział dlaczego. Pewnie dlatego, ze taki jest schemat. Okres dostałam po duphastonie, bo cykl po łyżeczkowaniu był prawdopodobnie bezowulacyjny i mógł się jeszcze ciągnąc. Teraz zaczynam drugi cykl i zastanawiam się nad staraniami. Ale boję się poronienia. Poprzednie było zatrzymane, prawdopodobnie wada zarodka. Nie niski progesteron czy słabe endometrium.

f2w3pc0z30b8gt3t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniu jak lekarz twierdzi ze wszystko ok, to nic tylko wierzyc i czekac az spotka nas ten maly wielki cud =)

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog pozwolil sie starac po pierwszej @ od zabiegu.
    Generalnie scepytcznie wypowiadala sie co do czekania pol roku. Stwierdzila, ze skoro jest wszystko dobrze, to nie ma po co czekac.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • ania2071 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 a nie mówiła nic o prawdopodobieństwie kolejnego poronienia? Boje się czy endometrium będzie ok, ale chyba jakby było za cienkie to wcale nie dojdzie do zapłodnienia? I czy z szyjką wszystko ok. Mam nadzieję, ze owulacja tez będzie. Ty zaczynasz po okresie?

f2w3pc0z30b8gt3t.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mowila, powiedziała tylko, ze poronienia zdarzaja sie bardzo często (u niej, z ciaz które prowadzi-ok 30%) i to jedno o niczym nie przesądza.

Bylas na kontroli? Mi właśnie na niej wszystko sprawdziła: grubosc sluzowki, szyjke, czy nie ma zrostow, jajniki, pomierzyla pecherzyk. Wszystko wyszlo swietnie i pozwoliła starac sie po 1 okresie :)

Juz doczytalam- bylas na kontroli ;)
    I tak, zamierzamy starac sie odrazu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 20:50

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • ania2071 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pójdę jeszcze na zapas koło 14 dc:) Zobaczę co mi wtedy powie:) Ale co ma być to będzie. Wcześniej starałam się z mężem 6 miesięcy i mam nadzieję, ze nie będę musiała tyle czekać. A obawa jest i będzie jak u każdej dziewczyny po takim przeżyciu niestety:(

f2w3pc0z30b8gt3t.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ