WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Testy owulacyjne po poronieniu
Odpowiedz

Testy owulacyjne po poronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mirabelkaa Nowa

Wysłany: 4 kwietnia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! 26 marca poroniłam w 5 tygodniu, ciąża biochemiczna. Dzisiaj zrobiłam dwa testy owulacyjne, wyszły pozytywne…ale nie zauważyłam u siebie płodnego śluzu. Jajniki delikatnie pobolewają. Wczorajszy test owulacyjny był negatywny. Myślicie że są fałszywie dodatnie? Co o tym myśleć? Może spisać ten cykl na straty?

• promykk Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirabelkaa wrote:
    Cześć! 26 marca poroniłam w 5 tygodniu, ciąża biochemiczna. Dzisiaj zrobiłam dwa testy owulacyjne, wyszły pozytywne…ale nie zauważyłam u siebie płodnego śluzu. Jajniki delikatnie pobolewają. Wczorajszy test owulacyjny był negatywny. Myślicie że są fałszywie dodatnie? Co o tym myśleć? Może spisać ten cykl na straty?
    Trochę szybko, ale nie niemożliwe. 🤷‍♀️ A miałaś takie krótkie cykle przed poronieniem?
    Jesteś pewna, że kreska testowa była ciemniejsza od kontrolnej, może to jeszcze nie pik? Powodzenia :)

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    tp: 08.09.25 🍼🤞

preg.png
  • Dotipik Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirabelkaa wrote:
    A w tym piątym tygodniu miałaś badane beta HCG? Bo LH i Beta HCG mają w jednej części podobną budowę chemiczną i jak zostało Ci trochę beta HCG w organizmie to może dać pozytywny odczyt z LH (test owulacyjny to wykrywa).

• mirabelkaa Nowa

Wysłany: 6 kwietnia, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie wykrywa, ale w poprzednich dniach test owulacyjny był negatywny..robiłam dla picu, chyba żeby poczuć się lepiej i nagle takie zaskoczenie. Wczoraj i dzisiaj testy już negatywne. Dziwne to, zwalam na szalejące jeszcze hormony w organizmie.

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirabelkaa wrote:
    Teoretycznie wykrywa, ale w poprzednich dniach test owulacyjny był negatywny..robiłam dla picu, chyba żeby poczuć się lepiej i nagle takie zaskoczenie. Wczoraj i dzisiaj testy już negatywne. Dziwne to, zwalam na szalejące jeszcze hormony w organizmie.
    W sumie, to testy tylko, czasami mocz jest bardziej rozcieńczony itp. Kij wie, co tam może interferowac, buraczki itp.
    Organizm, też mógł szybciej mieć owylacje.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ