X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Testy owulacyjne po poronieniu
Odpowiedz

Testy owulacyjne po poronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mirabelkaa Nowa

Wysłany: 4 kwietnia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! 26 marca poroniłam w 5 tygodniu, ciąża biochemiczna. Dzisiaj zrobiłam dwa testy owulacyjne, wyszły pozytywne…ale nie zauważyłam u siebie płodnego śluzu. Jajniki delikatnie pobolewają. Wczorajszy test owulacyjny był negatywny. Myślicie że są fałszywie dodatnie? Co o tym myśleć? Może spisać ten cykl na straty?

• promykk Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirabelkaa wrote:
    Cześć! 26 marca poroniłam w 5 tygodniu, ciąża biochemiczna. Dzisiaj zrobiłam dwa testy owulacyjne, wyszły pozytywne…ale nie zauważyłam u siebie płodnego śluzu. Jajniki delikatnie pobolewają. Wczorajszy test owulacyjny był negatywny. Myślicie że są fałszywie dodatnie? Co o tym myśleć? Może spisać ten cykl na straty?
    Trochę szybko, ale nie niemożliwe. 🤷‍♀️ A miałaś takie krótkie cykle przed poronieniem?
    Jesteś pewna, że kreska testowa była ciemniejsza od kontrolnej, może to jeszcze nie pik? Powodzenia :)

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    tp: 08.09.25 🍼🤞

preg.png
  • Dotipik Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirabelkaa wrote:
    A w tym piątym tygodniu miałaś badane beta HCG? Bo LH i Beta HCG mają w jednej części podobną budowę chemiczną i jak zostało Ci trochę beta HCG w organizmie to może dać pozytywny odczyt z LH (test owulacyjny to wykrywa).

• mirabelkaa Nowa

Wysłany: 6 kwietnia, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie wykrywa, ale w poprzednich dniach test owulacyjny był negatywny..robiłam dla picu, chyba żeby poczuć się lepiej i nagle takie zaskoczenie. Wczoraj i dzisiaj testy już negatywne. Dziwne to, zwalam na szalejące jeszcze hormony w organizmie.

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirabelkaa wrote:
    Teoretycznie wykrywa, ale w poprzednich dniach test owulacyjny był negatywny..robiłam dla picu, chyba żeby poczuć się lepiej i nagle takie zaskoczenie. Wczoraj i dzisiaj testy już negatywne. Dziwne to, zwalam na szalejące jeszcze hormony w organizmie.
    W sumie, to testy tylko, czasami mocz jest bardziej rozcieńczony itp. Kij wie, co tam może interferowac, buraczki itp.
    Organizm, też mógł szybciej mieć owylacje.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ