Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Testy owulacyjne po poronieniu
Odpowiedz

Testy owulacyjne po poronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mirabelkaa Nowa

Wysłany: 4 kwietnia 2025, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! 26 marca poroniłam w 5 tygodniu, ciąża biochemiczna. Dzisiaj zrobiłam dwa testy owulacyjne, wyszły pozytywne…ale nie zauważyłam u siebie płodnego śluzu. Jajniki delikatnie pobolewają. Wczorajszy test owulacyjny był negatywny. Myślicie że są fałszywie dodatnie? Co o tym myśleć? Może spisać ten cykl na straty?

• promykk Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2025, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirabelkaa wrote:
    Cześć! 26 marca poroniłam w 5 tygodniu, ciąża biochemiczna. Dzisiaj zrobiłam dwa testy owulacyjne, wyszły pozytywne…ale nie zauważyłam u siebie płodnego śluzu. Jajniki delikatnie pobolewają. Wczorajszy test owulacyjny był negatywny. Myślicie że są fałszywie dodatnie? Co o tym myśleć? Może spisać ten cykl na straty?
    Trochę szybko, ale nie niemożliwe. 🤷‍♀️ A miałaś takie krótkie cykle przed poronieniem?
    Jesteś pewna, że kreska testowa była ciemniejsza od kontrolnej, może to jeszcze nie pik? Powodzenia :)

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁
    05.09 🎂🥳 3200g, 55cm, 10 pkt.

age.png
  • Dotipik Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2025, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirabelkaa wrote:
    A w tym piątym tygodniu miałaś badane beta HCG? Bo LH i Beta HCG mają w jednej części podobną budowę chemiczną i jak zostało Ci trochę beta HCG w organizmie to może dać pozytywny odczyt z LH (test owulacyjny to wykrywa).

• mirabelkaa Nowa

Wysłany: 6 kwietnia 2025, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie wykrywa, ale w poprzednich dniach test owulacyjny był negatywny..robiłam dla picu, chyba żeby poczuć się lepiej i nagle takie zaskoczenie. Wczoraj i dzisiaj testy już negatywne. Dziwne to, zwalam na szalejące jeszcze hormony w organizmie.

• Dotipik Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2025, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirabelkaa wrote:
    Teoretycznie wykrywa, ale w poprzednich dniach test owulacyjny był negatywny..robiłam dla picu, chyba żeby poczuć się lepiej i nagle takie zaskoczenie. Wczoraj i dzisiaj testy już negatywne. Dziwne to, zwalam na szalejące jeszcze hormony w organizmie.
    W sumie, to testy tylko, czasami mocz jest bardziej rozcieńczony itp. Kij wie, co tam może interferowac, buraczki itp.
    Organizm, też mógł szybciej mieć owylacje.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ