X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wysoki cukier...
Odpowiedz

Wysoki cukier...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • tomiika Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy wynik glukozy na czczo 7,2 (norma 3,6 - 5,2) przesądza ot tym, że mam cukrzycę i z tego powodu nigdy nie będę mogła mieć dzieci? Niestety po raz kolejny poronilam i przyczyną tego był poziom cukru.

• eM Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem cukrzyca nie przekreśla szans na donoszenie ciąży. Ten wynik też jeszcze nie oznacza cukrzycy, powinni ci zrobić badania po obciążeniu glukozą chyba. Poczytaj o cukrzycy w necie i doprowadź sprawę u lekarza do odpowiednich wniosków i normy.

tomiika lubi tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!! mnie ginekolog skierował na badanie obciążenie glukozą ponieważ podejrzewa PCOS którego przyczyną mogą być zaburzenia metaboliczne. Niestety poroniłam pierwszą ciążę o którą starałam się ponad rok.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ