Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZrobiłam dzisiaj badania krzywej cukrowej i insulinowej i o ile jestem w staniem coś odczytać z glukozy to nie potrafię zinterpretować krzywej insulinowej. Czy może któraś z was może coś powiedzieć o takich wynikach:
Test obciążenia glukozą (75g)
na czczo 91 mg/dl (normy 70-99)
po 1 godz 119 mg/dl
po 2 godz 100 mg/dl
Insulina krzywa
na czczo 4,8 μIU/ml (normy 2,6 - 24,9)
po 1 godz po obciążeniu 34,8
po 2 godz po obciązeniu 37,3
Za wszelkie odpowiedzi będę wam bardzo wdzięczna. -
Wedlug mnie hiperinsulinemia, bo insulina powinna w 2 godZinie spasc do.poziomu na czczo. Znajdz kalkulator homa ir i przelicz wskaznik, zeby zobaczyc czy nie ma io. Co do leczenia to pewnie dieta z niskim indeksem glikemicznym i byc moze meta, ale to już lekarz powie.
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Lili90 wrote:Zrobiłam dzisiaj badania krzywej cukrowej i insulinowej i o ile jestem w staniem coś odczytać z glukozy to nie potrafię zinterpretować krzywej insulinowej. Czy może któraś z was może coś powiedzieć o takich wynikach:
Test obciążenia glukozą (75g)
na czczo 91 mg/dl (normy 70-99)
po 1 godz 119 mg/dl
po 2 godz 100 mg/dl
Insulina krzywa
na czczo 4,8 μIU/ml (normy 2,6 - 24,9)
po 1 godz po obciążeniu 34,8
po 2 godz po obciązeniu 37,3
Za wszelkie odpowiedzi będę wam bardzo wdzięczna. -
nick nieaktualny
-
Ani trzymam mocno kciuki!! :* Moja bratowa miała dwa i donosiła szczęśliwie ciąże! Nie obyło się bez krwawienia itp, ale Mały cały i zdrowy!
Ja znowu plamiłam. Ja naprawdę psychicznie siądę chyba i nikt ze mną nie wytrzymaDzwoniłam do mojej pani doktor, nakazała jeszcze więcej odpoczywać zwiększyła dawkę dupka i dodała relanium 5mg. Pierwsze o nim słyszę ale niech jej będzie.. Będę brać wszystko, żeby było okej.. Chciałabym chociaż znać powód, a tak nie wiem nic
-
Ani, odpoczywaj, lez i staraj sie nie denerwowac, chociaz pewnie nie jest to latwe.
Blondzik, kiedy masz wizyte?
Ja bylam u chirurga. Mam skierowanie na tomografie komputerowa jamy brzusznej. Poczekam jeszcze tydzien, zeby upewnic sie, ze jednak nie jestem w tej ciazy, bo wtedy nie mozna TK.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ani, trzeba być dobrej myśli. Domyślam się co przezywasz. Odpoczywaj duzo. Trzymam kciuki!
Bondzik, wlasnie te plamienia to jakis koszmar. Ja też zawsze mialam i boję sie co teraz będzie.Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
agulineczka wrote:Ani ten krwiak jest w pecherzyku ciazowym? Czy typowy podkosmowkowy? Jak duzy jest?
nie wiemna usg widzę że jest nad główką i za plecami dziecka,
ma 5 cm5.05.2010 - mój największy Skarb
01.2018 - Aniołek, 8 tydz. na zawsze pozostaniesz w moim sercu. -
Bella01 wrote:Paula, a cośkolwiek powiedzial? Jakies przypuszczenia?
Tak, poczekaj, bo moze nie bedziesz musiala korzystacoby.
Lekarz obstawia, ze to moze byc nietypowe zapalenie wyrostka. Zobaczymy. Lepiej nie robic operacji w pierwszym trymestrze,wiec jesli mam zapalenie to lepiej bym nie byla w ciazy.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dziewczyny wszystko będzie dobrze! Wiara czyni cuda chociaż sama wiem że czasami trudno jest wierzyć. Też miałam chwile zwatpienia a teraz przy cycu wisi 11-to dniowy ssak ktory sprawil ze juz zapominam ile nerwow i lez kosztowala nas walka o niego
vigry, Karolcia89, Bella01, baljov, Dooti, Lady_Dior, Paula_071, Koteczka82, Nadzieja22, Szczęśliwa Mamusia, sylvuś, Haana, jatoszka lubią tę wiadomość
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Ulli88 wrote:Dziewczyny wszystko będzie dobrze! Wiara czyni cuda chociaż sama wiem że czasami trudno jest wierzyć. Też miałam chwile zwatpienia a teraz przy cycu wisi 11-to dniowy ssak ktory sprawil ze juz zapominam ile nerwow i lez kosztowala nas walka o niego05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
Ulli88 gratuluję i dużo radości i zdrowia życzę
U mnie 14dc i test owu negatywny-w kwietniu w tym dniu już był pozytyw ehhh.Czaję się na tą owu jak nie wiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 19:29