X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie zaspol antyfosfolipidowy - jakie badania
Odpowiedz

zaspol antyfosfolipidowy - jakie badania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos moze mi wypisac jakie dokladnie badania zrobic? (jakie Wy robilyscie) Mam podyktowane przez mojego gina ale jakies dziwadelka kazal porobicm mutacja leiden? bialko c, mialko s, co to w ogole jest?

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Wena123 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2023, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mutacja V Leiden. Jest ona odpowiedzialna za zakrzepicę. Robiłabym to raczej w pakiecie z innymi czynnikami z pakietu trombofili wrodzonej ze strony testdna.pl
    Najbardziej cenowo tam się opłaca właśnie w pakiecie. Chyba jeśli dobrze pamietam to nie całe 400 zł 6 różnych czynników.
    Białko S i białko C również odpowiedzialne za zakrzepicę.
    Jednak mi ginekolog przy antyfosfolipidowym nie zlecał tego powyżej. Pakiet na trombofilię zrobiłam sama dla własnego spokoju.
    Zlecone od lekarza miałam : ANA, przeciwciała antykardiolipinowe, beta-2-proteinie. I coś jeszcze, ale nie pamietam. Później spojrzę w dokumenty.

• Babulka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zespol antyfosfolipidowy: https://diag.pl/sklep/pakiety/zespol-antyfosfolipidowy-aps-klasyczne-markery-serologiczne/

Mutacja leiden to trombofilia wrodzona, bada się też inne mutacje.

Bialka c i s to trombofilia nabyta.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ