Zdrowa ciąża po poronieniach nawykowych?
-
Jest szansa? Proszę napiszcie co pomogło Wam zajść i donosić ciążę?
Moja historia: pierwsza ciaża pozamaciczna, następnie 5 ciąż biochemicznych. Za każdym razem udaje mi się uchwycić poziom Bhcg na poziomie ok 100, a przy następnym badaniu odnotowuje już spadek.
Przerabiałam Clostilbegyt lub Letrozole, accard, czy fraxiparine.
Zastanawiam się nad zasadnością podejścia do invitro. Mój organizm z zawziętością odrzuca zarodki.
Ala97 lubi tę wiadomość
-
Może rzeczywiście te przeciwciała? Na forum kilka razy pojawiała się cała lista badań w tym przeciwciał. Wtedy może okaże się że jakiś steryd jest potrzebny? Np. Encorton. Np u mnie nic nie wyszło w takich podstawowych badaniach przeciwciał a i tak mam dostać steryd w kolejnej ciąży ponieważ w rodzinie są choroby autoimmunologiczne.
-
Wykryte nieprawidłowe mutacje to czynnik V R2 w układnie heterozygotycznym i PAI-1 4G też w układzie heterozygotycznym.
Zespół antyfosfolipidowy zbadany i w normie ( antykoagulant toczniowy oraz przeciwciała antykardiolipinowe i przeciwciała przeciwko beta2-glikoproteinie e normie ) Wydaje mi się że tu było wszystko w normie więc nigdy nie zlecono mi badania na przeciwciała ANA (I może to jest jakaś myśl aby to zbadać)
TSH w normie, kariotypy prawidłowe.
Dla pamięci:Przeciw lozyskowe, przeciw plemnikowe
Będę wdzięczna za każdą radę! -
Witajcie, jestem tu nowa - też szukam pomysłow jakie badania jeszcze mogę wykonać. Rozmaryn89 - czy udało się Tobie zrobić badanie ANA?
Ja na ten moment mialam 1 poronienie, potem ciązę biochemiczną - jak to nazwała moja gin (pozytywny test, ale betę badalam dopiero w kolejnym dniu i byla bardzo niska i zaraz potem przyszedl okres). Staramy sie od ok. roku, mam podwyższone anty TG (6razy ponad normę), podwyzszone lekko anty TPO - lakarz jedynie zalecił witaminy...13.09.2018 - poronienie 6 tydz.
15.01.2019 - ciąża biochemiczna
Hashimoto -