Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zniknięcie zarodka
Odpowiedz

Zniknięcie zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dżeluś Nowa

Wysłany: 23 września, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich. Od dawna śledzę forum, ale nigdy nic nie pisałam, wiem też, że to skarbnica wiedzy i doświadczeń.

Niestety dziś pierwszy raz muszę się poradzić. 16 września miałam wykonywane USG dopochwowe (6+4), uwidoczniony był już zarodek ok 0,3cm z akcja serca. Dziś miałam kontrolne USG - na którym nie widać zarodka - jest pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym, ale nie ma zarodka. Czy to możliwe, że się wchłonął ? Mam przyjść na kontrolne badanie za dwa dni - są jakiekolwiek szanse albo historie, gdzie zarodek się schował za pęcherzykiem ? Lub gdziekolwiek ?

Podejrzewam, że to tylko złudne nadzieje i powinnam się oswoić z sytuacją. Staramy się dwa lata, to nasz trzeci transfer in vitro.

• Foxy_Lady Znajoma

Wysłany: 24 września, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dżelus,

Bardzo mi przykro, że tyle niepewności Ci towarzyszy na samym początku. Ja się nie spotkałam z "chowaniem się " zarodka, ale różne cudy to forum widziało 💜 Na pewno kontrolne badanie rozjaśni sytuacje. Trzymam kciuki.

• Dżeluś Nowa

Wysłany: 24 września, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie. Najgorsze jest czekanie :(

• Foxy_Lady Znajoma

Wysłany: 27 września, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak u Ciebie sytuacja ? Jesteś po wizycie kontrolnej?

• Kini@ Nowa

Wysłany: 30 września, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem w takiej samej sytuacji. 2 tygodnie temu widoczne echo zarodka 1,5 mm, na dzisiejszej wizycie już puste jajo płodowe (8 tc). Lekarz powiedział, że zarodek się wchłonął. Użył określenia „zmacerował”. Jutro szpital i wywoływanie poronienia lub łyżeczkowanie. Bardzo Ci współczuję, wiem jaki to stres. :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ