X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zniknięcie zarodka
Odpowiedz

Zniknięcie zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dżeluś Nowa

Wysłany: 23 września, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich. Od dawna śledzę forum, ale nigdy nic nie pisałam, wiem też, że to skarbnica wiedzy i doświadczeń.

Niestety dziś pierwszy raz muszę się poradzić. 16 września miałam wykonywane USG dopochwowe (6+4), uwidoczniony był już zarodek ok 0,3cm z akcja serca. Dziś miałam kontrolne USG - na którym nie widać zarodka - jest pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym, ale nie ma zarodka. Czy to możliwe, że się wchłonął ? Mam przyjść na kontrolne badanie za dwa dni - są jakiekolwiek szanse albo historie, gdzie zarodek się schował za pęcherzykiem ? Lub gdziekolwiek ?

Podejrzewam, że to tylko złudne nadzieje i powinnam się oswoić z sytuacją. Staramy się dwa lata, to nasz trzeci transfer in vitro.

• Foxy_Lady Znajoma

Wysłany: 24 września, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dżelus,

Bardzo mi przykro, że tyle niepewności Ci towarzyszy na samym początku. Ja się nie spotkałam z "chowaniem się " zarodka, ale różne cudy to forum widziało 💜 Na pewno kontrolne badanie rozjaśni sytuacje. Trzymam kciuki.

• Dżeluś Nowa

Wysłany: 24 września, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie. Najgorsze jest czekanie :(

• Foxy_Lady Znajoma

Wysłany: 27 września, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak u Ciebie sytuacja ? Jesteś po wizycie kontrolnej?

• Kini@ Nowa

Wysłany: 30 września, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem w takiej samej sytuacji. 2 tygodnie temu widoczne echo zarodka 1,5 mm, na dzisiejszej wizycie już puste jajo płodowe (8 tc). Lekarz powiedział, że zarodek się wchłonął. Użył określenia „zmacerował”. Jutro szpital i wywoływanie poronienia lub łyżeczkowanie. Bardzo Ci współczuję, wiem jaki to stres. :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ