X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje 2stopień dojrzałości łożyska
Odpowiedz

2stopień dojrzałości łożyska

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wczoraj miałam usg połówkowe wyszło mi że mam 2 stopień dojrzałości. Lekarz wykonujący badanie nic na ten temat nie powiedział a teraz czytam że drugi stopień dopiero w 3 trymestrze. Do mojego lekarza idę dopiero w środę. Miała może któraś też tak? jakie jest postępowanie w takim przypadku? Nie mogę nigdzie nic podobnego znaleźć

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dokładnie taka samą sytuację. 2 stopień dojrzałości łożyska w 21 tygodniu. Czy któraś z Was tak miała i urodziła bez problemów?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam stwierdzone w 19 tc
    stopień dojrzałości to subiektywna ocena lekarza
    ten stwierdził II, inny jeszcze I

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ