Astma
-
Pomocy, mam straszne duszności odkąd jestem w ciąży, mogę brać tylko inhalatory ale nie pomagają, lekarz rodzinny nie jest w stanie mi pomóc a pulmonolog w czerwcu prywatnie a na NFZ w listopadzie, czy któraś z was mimo duszności urodziła zdrowe maleństwo?Patka
-
Ja w drugiej ciąży tak samo jak i w pierwszej miałam ataki w pierwszym trymestrze. Moja alergolog kazała brać wziewne, dusilam się okropnie ale wszystko przeszło z czasem i jesli chodzi o sprawy płucne czuje się znakomicie i nie biorę żadnych leków.
pierwsze dziecko urodziłam naturalnie, żadnych astmatycznych problemów nie było. Teraz tez się szykuje na sn
-
nick nieaktualnyPatka to wrote:Pomocy, mam straszne duszności odkąd jestem w ciąży, mogę brać tylko inhalatory ale nie pomagają, lekarz rodzinny nie jest w stanie mi pomóc a pulmonolog w czerwcu prywatnie a na NFZ w listopadzie, czy któraś z was mimo duszności urodziła zdrowe maleństwo?
A może po prostu spróbuj podejść do swojej lekarki. Musi cię przyjąć bo przez duszność może ci spaść wysycenie krwi tlenem a to nie służy maleństwu. Ja ostatnio miałam bardzo ciężki atak astmy i skończyło się na SORze. Dostałam dożylnie dexaven i salbutamol w nebulizatorze. od ponad tygodnia nie dostałam duszności. -