WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Astma

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Patka to Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy, mam straszne duszności odkąd jestem w ciąży, mogę brać tylko inhalatory ale nie pomagają, lekarz rodzinny nie jest w stanie mi pomóc a pulmonolog w czerwcu prywatnie a na NFZ w listopadzie, czy któraś z was mimo duszności urodziła zdrowe maleństwo?

Patka
  • Babajagaaga Nowa

Wysłany: 20 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, ja rownież mam astmę, byłam u pulmonologa, mogę brać tylko wziewki i krople do nosa (fanipos) nie pozwolił brać żadnych tabletek. Też się męczę ale mam nadzieję, że będzie dobrze. Czego i Tobie życzę :)

Patka to lubi tę wiadomość

• Patka to Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo, który tydzień?

Patka
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka ja rowniez mam astme...i przed soba drugi poród ;)
    Biore Ventolin, Pulmicort i do nosa Tafen Nasal...w poprzedniej miałam to samo.
    Nie mam duszności bo biore leki regularnie...a przy porodzie najważniejszy jest oddech a bedzie ok!
    pzdr.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w drugiej ciąży tak samo jak i w pierwszej miałam ataki w pierwszym trymestrze. Moja alergolog kazała brać wziewne, dusilam się okropnie ale wszystko przeszło z czasem i jesli chodzi o sprawy płucne czuje się znakomicie i nie biorę żadnych leków.
    pierwsze dziecko urodziłam naturalnie, żadnych astmatycznych problemów nie było. Teraz tez się szykuje na sn :)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka to wrote:
    Pomocy, mam straszne duszności odkąd jestem w ciąży, mogę brać tylko inhalatory ale nie pomagają, lekarz rodzinny nie jest w stanie mi pomóc a pulmonolog w czerwcu prywatnie a na NFZ w listopadzie, czy któraś z was mimo duszności urodziła zdrowe maleństwo?

A może po prostu spróbuj podejść do swojej lekarki. Musi cię przyjąć bo przez duszność może ci spaść wysycenie krwi tlenem a to nie służy maleństwu. Ja ostatnio miałam bardzo ciężki atak astmy i skończyło się na SORze. Dostałam dożylnie dexaven i salbutamol w nebulizatorze. od ponad tygodnia nie dostałam duszności.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ