X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Badanie dna siatkówki oka
Odpowiedz

Badanie dna siatkówki oka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Klimarta Nowa

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem krótkowidzem. Czy miała któraś z was badanie dna siatkówki oka? Obecnie jestem w 31tc i dopiero teraz dostałam skierowanie na to badanie. Podobno krótkowidze często dostają skierowanie na cc nie ze względu na wadę ale na ryzyko odklejenia się siatkówki podczas parcia. Jak wygląda takie badanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do okulisty w maju, sama jestem ciekawa, w jakim stanie jest moja siatkówka, ale nastawiam się na CC. Pierwsza ciąża zakonczyla sie planowanym CC i teraz pewnie bedzie tak samo. Taką mam nadzieję.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ