X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Badanie dna siatkówki oka
Odpowiedz

Badanie dna siatkówki oka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Klimarta Nowa

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem krótkowidzem. Czy miała któraś z was badanie dna siatkówki oka? Obecnie jestem w 31tc i dopiero teraz dostałam skierowanie na to badanie. Podobno krótkowidze często dostają skierowanie na cc nie ze względu na wadę ale na ryzyko odklejenia się siatkówki podczas parcia. Jak wygląda takie badanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do okulisty w maju, sama jestem ciekawa, w jakim stanie jest moja siatkówka, ale nastawiam się na CC. Pierwsza ciąża zakonczyla sie planowanym CC i teraz pewnie bedzie tak samo. Taką mam nadzieję.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ