X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Badanie dna siatkówki oka
Odpowiedz

Badanie dna siatkówki oka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Klimarta Nowa

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem krótkowidzem. Czy miała któraś z was badanie dna siatkówki oka? Obecnie jestem w 31tc i dopiero teraz dostałam skierowanie na to badanie. Podobno krótkowidze często dostają skierowanie na cc nie ze względu na wadę ale na ryzyko odklejenia się siatkówki podczas parcia. Jak wygląda takie badanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do okulisty w maju, sama jestem ciekawa, w jakim stanie jest moja siatkówka, ale nastawiam się na CC. Pierwsza ciąża zakonczyla sie planowanym CC i teraz pewnie bedzie tak samo. Taką mam nadzieję.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ