X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Badanie Maternit Genome
Odpowiedz

Badanie Maternit Genome

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • malinka26 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mam pytanie do kobiet które miały lub rozważały to badanie. Jestem obecnie w 10tyg ciąży (zupełnie nas zaskoczyła) wcześniej straciłam synka zmarł w 1dobie życia był chory i teraz też się boję o moje maleństwo dlatego myślę o tych badaniach ponieważ nie są inwazyjne czy któraś z was je wykonywała?

malinka26
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam badanie na podobnej zasadzie, czyli takie które bada dna płodowe dziecka z krwi matki. Nifty. Wczoraj dostałam wynik. Robiłam bo test papa wyszedł źle. Nifty ok ;-)

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam i polecam. Pomimo dobrego USG genetycznego zdecydowałam sie na to badanie bo daje ponad 99% pewne wyniki. W 13 tc wiedziałam już,że dziecko jest zdrowe i znałam płeć :)

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• malinka26 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka a mogła bys napisać gdzie dokładnie wykonywałas to badanie ja jestem aktualnie w 10tyg nie wiem czy nie lepiej jeszcze trochę poczekać?

malinka26
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka26 wrote:
    Madzialenka a mogła bys napisać gdzie dokładnie wykonywałas to badanie ja jestem aktualnie w 10tyg nie wiem czy nie lepiej jeszcze trochę poczekać?

Ja mieszkam za granicą, także w tej kwestii ci nie pomogę, ale ja robiłam to badanie 2 razy - raz poszlam juz w 10tc, ale wynik nie wyszedl bo bylo jeszcze za malo DNA (ja tez mialam duza nadwage i to moglobyc powodem), kolejny raz mialam krew pobrana zaraz po USG genetycznym w 12 tc i po tygodniu otrzymalam dobre wyniki.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• malinka26 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci za odpowiedź zastanawiam się właśnie czy nie zrobić tych badań dopiero po badaniach prenatalnych bo mam dość daleko do miejsca gdzie jest wykonywany test i nie chciała bym kolejny raz jechać na pobranie krwi.swoja droga to ogromnie się stresuję tych badań a raczej samych wyników. Pozdrawiam

malinka26
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ