Badanie Maternit Genome
-
Witajcie mam pytanie do kobiet które miały lub rozważały to badanie. Jestem obecnie w 10tyg ciąży (zupełnie nas zaskoczyła) wcześniej straciłam synka zmarł w 1dobie życia był chory i teraz też się boję o moje maleństwo dlatego myślę o tych badaniach ponieważ nie są inwazyjne czy któraś z was je wykonywała?malinka26
-
malinka26 wrote:Madzialenka a mogła bys napisać gdzie dokładnie wykonywałas to badanie ja jestem aktualnie w 10tyg nie wiem czy nie lepiej jeszcze trochę poczekać?
Ja mieszkam za granicą, także w tej kwestii ci nie pomogę, ale ja robiłam to badanie 2 razy - raz poszlam juz w 10tc, ale wynik nie wyszedl bo bylo jeszcze za malo DNA (ja tez mialam duza nadwage i to moglobyc powodem), kolejny raz mialam krew pobrana zaraz po USG genetycznym w 12 tc i po tygodniu otrzymalam dobre wyniki.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Dziękuję Ci za odpowiedź zastanawiam się właśnie czy nie zrobić tych badań dopiero po badaniach prenatalnych bo mam dość daleko do miejsca gdzie jest wykonywany test i nie chciała bym kolejny raz jechać na pobranie krwi.swoja droga to ogromnie się stresuję tych badań a raczej samych wyników. Pozdrawiammalinka26
-