Beta HCG
-
WIADOMOŚĆ
-
Beata- a kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Policz który to będzie tydzień. pęcherzyk ciążowy można (podkreślam można) zobaczyć ok 5 tc a zarodek i serduszko 6-7 tc ze wskazaniem bardziej na ten 7. Powtórz betę po 48H i monitoruj przyrost, prawidłowy przyrost (skorzystaj z kalkulatora przyrostu) świadczy o tym, że najprawdopodobniej wszystko jest dobrze. Na USG umów się ok 6-7 tc. Powodzenia trzymam kciuki
-
nieskończoność,
Bardzo mi przykro.
Ja tydzień temu przeżyłam swoją trzecią stratę, więc rozumiem, co możesz czuć.
Życzę Ci dużo siły w tym trudnym czasie. Gdybyś chciała pogadać, to daj znać. Albo spotkajmy się gdzieś na różowych wątkach. -
Dzień dobry dziewczyny, czy ktoś mi może pomóż . Jestem 4 tygodnie i 5 dni po owulacji i zapłodnieniu, ( nie podaje daty miesiączki bo moje miesiączki były długie i nijak to się ma do zapłodnienia) moja beta HCG 1.840 UI/I czy jest za niska ? Zaczęłam krwawić , to 3 dzień, nie mam bóli i skurczów, krew czerwona . Byłam w szpitalu nic mi nie powiedzieli, na usg płód widoczny, ale brak akcji serca, kazali powtórzyć po 48 godzinach ( nie mieszkam w Polsce , tu nikt się nie przejmuje ciążą do końca 3 miesiąca. Co myślicie czy ona (beta)jest dużo za niska ? Będę bardzo wdzięczna za pomoc, kolejna Beta jutro, krwawię dalej...Janina
-
Czesc po raz kolejny jestem w ciąży lekarz potwierdził jest woreczek ciążowy z ciałkiem żółtym zarodka brak. bera hcg do dzis rosła książkowo ale dzis po 48 h nie przysroła prawidłowo.
2 luty beta 518
5 luty beta 1160(wizyta usg pecherzyk i ciałko żółte)
7 luty beta tylko 1560
to pewnie bedzie moje 4 poronienie bo zarodek sie nie rozwija pewnie komórki żle sie polaczyły. dodam ze mam zły kariotyp z mężem wina po mojej stronie genetcznej. ale postanowilismy próbowac. Jedno dziecko mamy. lekarz przepisal mi leki luteine acard i clexane ale nie wiem czy dzis nie odstawie noo bo ta beta słabiutko wiec pewnie nic ztego nie bedzie. cykle 34-36 okres ostatni 23 grudzien nie mam pojecia kiedy mogło zajsc do zaplodnienia bo zupelnie wtym miesiacu wylanczylam mysleni -
w poniedzialek wizyta. pojde jeszcze w piatek na bete to wszytsko pewnie sie wyjasni. ale gdyby bylo wszytsko dobrze i dobrze sie rozwijało to beta powinna dobrze rosnąc. to moje doswiadczenie po 4 poronieniach wiec beta jest chyba dla mnie wyrocznia. gdzie takie historie sa opisane moze troche sie wzmocnie psychicznie. maz tez kazal brac mi leki a ja ze zlosci bym wszytsko chetnie odstawiła.
dziekuje -
zrobilam kolejna beta hcg no i wedlug mnie to wyraznie jest po wszystkim bo rosnie ale zupelnie nie miesci sie w normach
5 luty 1165
7 luty 1560
10 luty 2380
pewnie bedzie rosla pomalu poki pecherzyk bedzie i cialko zółte a zarodek i tak nie bedzie sie rozwijał. ;(