X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Beta hcg niski przyrost
Odpowiedz

Beta hcg niski przyrost

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zaniepokojona90 Nowa

Wysłany: 16 kwietnia, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od początku, ostatnia miesiączka 7 marca, pozytywny test owulacyjny 22 marca wieczorem.
    3 kwietnia Beta hcg 12.06, 4 kwietnia byłam u ginekolog , i że względu na poprzednie dwa poronienia ( 5 tydzień biochemiczna oraz 8 tydzien serduszko przestało być- lyzeczkowanie) dostałam luteine dopochwowo.
    Dzisiaj wizyta nic ginekolog nie widzi na usg ,kazała czekać. Nie dala zadnego skierowania na badania.
    postanowiłam zrobić bete prywatnie i wynik tylko 100...
    Nie wiem co teraz ,bo idą święta moja gin będzie dopiero po świętach ;(
    Co to może znaczyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaniepokojona90 wrote:
    Od początku, ostatnia miesiączka 7 marca, pozytywny test owulacyjny 22 marca wieczorem.
    3 kwietnia Beta hcg 12.06, 4 kwietnia byłam u ginekolog , i że względu na poprzednie dwa poronienia ( 5 tydzień biochemiczna oraz 8 tydzien serduszko przestało być- lyzeczkowanie) dostałam luteine dopochwowo.
    Dzisiaj wizyta nic ginekolog nie widzi na usg ,kazała czekać. Nie dala zadnego skierowania na badania.
    postanowiłam zrobić bete prywatnie i wynik tylko 100...
    Nie wiem co teraz ,bo idą święta moja gin będzie dopiero po świętach ;(
    Co to może znaczyć
    Tez odebralam taki wynik bety w 5tyg 5 dniu,niestety musialam odstawic leki na podtrzymanie bo ginekolog nie znalazl zarodka,zatrzymal sie na wczesnym etapie.Mnie ginekolog powiedzial ze na tym etapie beta powinna byc juz pow 1000.Mam nadzieje ze u Ciebie bedzie inaczej.

• Zaniepokojona90 Nowa

Wysłany: 16 kwietnia, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janette wrote:
    Tez odebralam taki wynik bety w 5tyg 5 dniu,niestety musialam odstawic leki na podtrzymanie bo ginekolog nie znalazl zarodka,zatrzymal sie na wczesnym etapie.Mnie ginekolog powiedzial ze na tym etapie beta powinna byc juz pow 1000.Mam nadzieje ze u Ciebie bedzie inaczej.

I to było poronienie samoistne czy ciaza pozamaciczna ? Nie dam rady po raz trzeci przerabiać tego w szpitalu ;(

Jeszcze w piątek zrobię kolejną bete dla swojego świętego spokoju, chociaż nie mam żadnej nadziei , bo jeśli 3 kwietnia było 12.06 a dzisiaj 16 kwietnia 100 to wg kalkulatora beta hcg przyrost jest tylko 41 %

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaniepokojona90 wrote:
    I to było poronienie samoistne czy ciaza pozamaciczna ? Nie dam rady po raz trzeci przerabiać tego w szpitalu ;(

Jeszcze w piątek zrobię kolejną bete dla swojego świętego spokoju, chociaż nie mam żadnej nadziei , bo jeśli 3 kwietnia było 12.06 a dzisiaj 16 kwietnia 100 to wg kalkulatora beta hcg przyrost jest tylko 41 %
    U mnie bylo poronienie samoistne. Po odstawieniu duphastonu zaczelam plamic i krwawic troche mocniej niz przy okresie.To wczesny etap wiec nie bylo silnych skurczy.Gorzej psychicznie sie czulam bo to bylo moje trzecie poronienie i mialam ochote sie poddac,zrezygnowac.Zrob bete po dwoch dniach zobaczysz czy jeszcze jest przyrost. Ja w kolejna ciaze zaszlam w czwartym cyklu bez staran w sumie,odebralam wyniki i diagnoze ze juz na moich komorkach ciaza moze byc niemozliwa. Zaszlam i jestem juz w trzecim trym,wszystko jest ok ale ja trzy mies mocno nas przysyplementowalam tylko,bo wczesniej po poronieniu juz pierwszym zrobilismy wiekszosc badan.Dasz rade,nawet nie wiesz jak silna jestes. Daj sobie czas i powalcz nie poddawaj sie.

• Zaniepokojona90 Nowa

Wysłany: 16 kwietnia, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janette wrote:
    U mnie bylo poronienie samoistne. Po odstawieniu duphastonu zaczelam plamic i krwawic troche mocniej niz przy okresie.To wczesny etap wiec nie bylo silnych skurczy.Gorzej psychicznie sie czulam bo to bylo moje trzecie poronienie i mialam ochote sie poddac,zrezygnowac.Zrob bete po dwoch dniach zobaczysz czy jeszcze jest przyrost. Ja w kolejna ciaze zaszlam w czwartym cyklu bez staran w sumie,odebralam wyniki i diagnoze ze juz na moich komorkach ciaza moze byc niemozliwa. Zaszlam i jestem juz w trzecim trym,wszystko jest ok ale ja trzy mies mocno nas przysyplementowalam tylko,bo wczesniej po poronieniu juz pierwszym zrobilismy wiekszosc badan.Dasz rade,nawet nie wiesz jak silna jestes. Daj sobie czas i powalcz nie poddawaj sie.
    Dziękuję za słowa otuchy. W piątek zrobię powtórkę bety chociaż na prawdę nie wiąże z tym dużej nadziei .
    Chyba najbardziej boję się żeby nie była to ciaza pozamaciczna 😢
    Tylko nie wiem czy brać dalej luteine dopochwowo... zostało mi 5 tabletek a lekarka nic mi nie powiedziała, ani nie dała recepty na dalszą luteine.

Życzę dalszej zdrowej ciazy i szczęśliwego rozwiązania, bo jak to trzeci trymestr to już niedługo 😘🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaniepokojona90 wrote:
    Dziękuję za słowa otuchy. W piątek zrobię powtórkę bety chociaż na prawdę nie wiąże z tym dużej nadziei .
    Chyba najbardziej boję się żeby nie była to ciaza pozamaciczna 😢
    Tylko nie wiem czy brać dalej luteine dopochwowo... zostało mi 5 tabletek a lekarka nic mi nie powiedziała, ani nie dała recepty na dalszą luteine.

Życzę dalszej zdrowej ciazy i szczęśliwego rozwiązania, bo jak to trzeci trymestr to już niedługo 😘🥰
    Powinna najblizsza beta i usg to rozstrzygnac. Jesli nie mowila zeby odstawic leki to moze chociaz do bety w pt jeszcze bierz. Jak nie bedzie przyrostu to wtedy juz bedzie wiadomo ze odstawic i pozwolic organizmowi zrobic swoje. Ja dopoki bralam duphaston to krwawienia nie mialam. Musialam odstawic i dopiero sie zaczelo po trzech dniach cos ruszac. W tej ciazy np nie bralam nic na podtrzymanie juz. W UK tego nie stosuja. Ja sie przez te poronienia strasznie teraz porodu boje bo wiem co znacza skurcze. No ale tym razem bedzie chociaz lepsze zakonczenie w koncu w co ja juz nie wierzylam tez.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ