Beta hcg niski przyrost
-
Od początku, ostatnia miesiączka 7 marca, pozytywny test owulacyjny 22 marca wieczorem.
3 kwietnia Beta hcg 12.06, 4 kwietnia byłam u ginekolog , i że względu na poprzednie dwa poronienia ( 5 tydzień biochemiczna oraz 8 tydzien serduszko przestało być- lyzeczkowanie) dostałam luteine dopochwowo.
Dzisiaj wizyta nic ginekolog nie widzi na usg ,kazała czekać. Nie dala zadnego skierowania na badania.
postanowiłam zrobić bete prywatnie i wynik tylko 100...
Nie wiem co teraz ,bo idą święta moja gin będzie dopiero po świętach ;(
Co to może znaczyć -
Zaniepokojona90 wrote:Od początku, ostatnia miesiączka 7 marca, pozytywny test owulacyjny 22 marca wieczorem.
3 kwietnia Beta hcg 12.06, 4 kwietnia byłam u ginekolog , i że względu na poprzednie dwa poronienia ( 5 tydzień biochemiczna oraz 8 tydzien serduszko przestało być- lyzeczkowanie) dostałam luteine dopochwowo.
Dzisiaj wizyta nic ginekolog nie widzi na usg ,kazała czekać. Nie dala zadnego skierowania na badania.
postanowiłam zrobić bete prywatnie i wynik tylko 100...
Nie wiem co teraz ,bo idą święta moja gin będzie dopiero po świętach ;(
Co to może znaczyćJa 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystkie inne badania ok
2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
Wszystko ok, 366 gram
TP: 25 lipiec -
Janette wrote:Tez odebralam taki wynik bety w 5tyg 5 dniu,niestety musialam odstawic leki na podtrzymanie bo ginekolog nie znalazl zarodka,zatrzymal sie na wczesnym etapie.Mnie ginekolog powiedzial ze na tym etapie beta powinna byc juz pow 1000.Mam nadzieje ze u Ciebie bedzie inaczej.
I to było poronienie samoistne czy ciaza pozamaciczna ? Nie dam rady po raz trzeci przerabiać tego w szpitalu ;(
Jeszcze w piątek zrobię kolejną bete dla swojego świętego spokoju, chociaż nie mam żadnej nadziei , bo jeśli 3 kwietnia było 12.06 a dzisiaj 16 kwietnia 100 to wg kalkulatora beta hcg przyrost jest tylko 41 % -
Zaniepokojona90 wrote:I to było poronienie samoistne czy ciaza pozamaciczna ? Nie dam rady po raz trzeci przerabiać tego w szpitalu ;(
Jeszcze w piątek zrobię kolejną bete dla swojego świętego spokoju, chociaż nie mam żadnej nadziei , bo jeśli 3 kwietnia było 12.06 a dzisiaj 16 kwietnia 100 to wg kalkulatora beta hcg przyrost jest tylko 41 %Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystko ok, 366 gram
Janette wrote:U mnie bylo poronienie samoistne. Po odstawieniu duphastonu zaczelam plamic i krwawic troche mocniej niz przy okresie.To wczesny etap wiec nie bylo silnych skurczy.Gorzej psychicznie sie czulam bo to bylo moje trzecie poronienie i mialam ochote sie poddac,zrezygnowac.Zrob bete po dwoch dniach zobaczysz czy jeszcze jest przyrost. Ja w kolejna ciaze zaszlam w czwartym cyklu bez staran w sumie,odebralam wyniki i diagnoze ze juz na moich komorkach ciaza moze byc niemozliwa. Zaszlam i jestem juz w trzecim trym,wszystko jest ok ale ja trzy mies mocno nas przysyplementowalam tylko,bo wczesniej po poronieniu juz pierwszym zrobilismy wiekszosc badan.Dasz rade,nawet nie wiesz jak silna jestes. Daj sobie czas i powalcz nie poddawaj sie.
Chyba najbardziej boję się żeby nie była to ciaza pozamaciczna 😢
Tylko nie wiem czy brać dalej luteine dopochwowo... zostało mi 5 tabletek a lekarka nic mi nie powiedziała, ani nie dała recepty na dalszą luteine.
Życzę dalszej zdrowej ciazy i szczęśliwego rozwiązania, bo jak to trzeci trymestr to już niedługo 😘🥰 -
Zaniepokojona90 wrote:Dziękuję za słowa otuchy. W piątek zrobię powtórkę bety chociaż na prawdę nie wiąże z tym dużej nadziei .
Chyba najbardziej boję się żeby nie była to ciaza pozamaciczna 😢
Tylko nie wiem czy brać dalej luteine dopochwowo... zostało mi 5 tabletek a lekarka nic mi nie powiedziała, ani nie dała recepty na dalszą luteine.
Życzę dalszej zdrowej ciazy i szczęśliwego rozwiązania, bo jak to trzeci trymestr to już niedługo 😘🥰Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystko ok, 366 gram