WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Beta hcg - proszę o opinie
Odpowiedz

Beta hcg - proszę o opinie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • eN. Nowa

Wysłany: 13 marca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jeżeli, źle umieściłam temat proszę o przeniesienie.
    Najpierw się przedstawię. Mam na imię Natalia, w kwietniu skończę 31 lat. Jestem w 2 ciąży. Pierwsza 9 lat temu i cudowna córeczka teraz czekam na bliźnięta - rodzimy we wrześniu.

Mam jednak pytanie.
    Kobieta mi bliska (nie chce personalizować) Ostatnią miesiączkę miała 2 lutego 2018.
    Owulacja prawdopodobnie między 16-18 02
    Plamienie implantacyjne : 27 02
    2 testy pozytywne 03 i 04.03
    05.03 badanie beta hcg = 98.3
    Więc mamy ciąże.
    Ale... Na badaniach lekarz powiedział, że ciąża mega mega meeeegaaaaa wczesna. Lekarz zalecił powtórzyć badanie hormonu w pn 12.03
    Na nim wynik: 400.3

Mamy się martwić? Co sądzicie? Jak u Was było z przyrostem?

• Leira Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skąd pomysł na jakiekolwiek martwienie się wynikiem bety? oO

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • eN. Nowa

Wysłany: 15 marca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponieważ jej przyrost zazwyczaj bywa dość wysoki. O ile nie można powiedzieć że z dnia na dzień się podwaja.
    Moja 1 beta hcg w 4 tc ciąży wynosiła 4812.
    A Tu na tym samym etapie praktycznie wyniosła 98.3 a po tygodniu wzrosła niespełna o 300.

• Leira Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża to nie matematyka. Beta rośnie i dobrze. U jednych rośnie wolniej, u drugich szybciej. Podwajanie się z dnia na dzień czyli co 24 h to jakaś bajka, nie wiem skąd sobie to wzięłaś? W niektórych, poważniejszych, publikacjach naukowych można spotkać się z twierdzeniem, że beta powinna przyrastać min. ok. 66% co 48h, ale i z tym bywa różnie i nie daje to gwarancji ani zdrowej ciąży, ani patologii ciąży. Teraz trzeba poczekać na USG, nie wcześniej niż w skończonym 6 tygodniu ciąży - wcześniej nic raczej nie będzie widać. A robienie bety najlepiej sobie w ogóle odpuścić - bo co to da?

Dopóki nie ma krwawień, plamień i ostrych bóli to czekać do USG, a jak się pojawią te objawy to migiem na IP.

Frufru lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ