SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Betka badania
Odpowiedz

Betka badania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc po raz kolejny jestem w ciąży lekarz potwierdził jest woreczek ciążowy z ciałkiem żółtym zarodka brak. bera hcg do dzis rosła książkowo ale dzis po 48 h nie przysroła prawidłowo.
    2 luty beta 518
    5 luty beta 1160(wizyta usg pecherzyk i ciałko żółte)
    7 luty beta tylko 1560
    to pewnie bedzie moje 4 poronienie bo zarodek sie nie rozwija lub komórki żle sie polaczyły. dodam ze mam zły kariotyp z mężem wina po mojej stronie genetcznej. ale postanowilismy próbowac. Jedno dziecko mamy. lekarz przepisal mi leki luteine acard i clexane ale nie wiem czy dzis nie odstawie noo bo ta beta słabiutko wiec pewnie nic ztego nie bedzie. cykle 34-36 okres ostatni 23 grudzien nie mam pojecia kiedy mogło zajsc do zaplodnienia bo zupelnie wtym miesiacu wylanczylam mysleni.

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doradzcie mi ale ja mam znowu zle przeczucia poprostu znowu sie nie udalo

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze: czemu zaśmiecasz forum? Wątków dotyczących beta hCG jest tu od groma, wystarczyło dopisać w jakimś posta, zamiast tworzyć nowy watek o tej samej tematyce.

Po drugie: ciąża to nie matematyka, a organizm nie jest kalkulatorem - nie zawsze beta będzie rosnąć w jakiś ustalony sposób. Póki co rośnie i to jest plus.

Po trzecie: To dopiero szósty tydzień się u Ciebie zaczął, przy tak długich cyklach, więc zarodek może być jeszcze niewidoczny, nie panikuj zawczasu.

Po czwarte: olej już tą betę i powtórz USG za tydzień.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki . poprosze moderatora o przeniesienie postu

thgfcsqvu04h8c8a.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ