X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Białko w moczu 5tc.
Odpowiedz

Białko w moczu 5tc.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • speakyourmind93 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!
    Zrobiłam dziś badanie ogólne moczu (wczoraj piekło mnie przy siusianiu i bolało, ale tylko przez 4godz, po wypiciu kilku szklanek wody z żurawiną przeszło) i większość parametrów wyszła w normie, aczkolwiek martwi mnie białko. Wynik 25 mg/dl... W internecie naczytałam się mnóstwa sprzecznych informacji. Jedni piszą, że to niebezpieczne we wczesnej ciazy, jeszcze inni że w ciąży może to białko występować. Może któras z Was ma wiedzę i podpowie mi cokolwiek. Do lekarza mam mozliwosc isc dopiero w poniedzialek, a do ginekologa w styczniu bo jest na urlopie... Chociaz chyba w tygodniu pójdę do innego że zerknął na te wyniki. Jestem dopiero w 5tc, także to wczesna ciąża.

eikts65gz0i70ci6.png
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) białko w moczu może wskazywać na zatrucie ciążowe ale to na pewno nie u Ciebie bo to za młoda ciąża więc to bym wykluczyła. Pisałaś, że miałaś pieczenie podczas oddawania moczu. Przy infekcji w drogach moczowych może też występować białko w moczu. Wyszły Ci też jakieś bakterie lub podwyższone leukocyty w moczu?

speakyourmind93 lubi tę wiadomość

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dziekuje za odp :-) Mogę wkleić wyniki moze bedzie łatwiej Ci cos powiedziec? Wydaje mi sie ze tylko bialko jest nie tak, a reszta ok.

eikts65gz0i70ci6.png
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli możesz to wklej te badania :). Moim zdaniem to może być od infekcji. Bo tak jak pisałam nie możliwe jest raczej to, żeby to było zatrucie ciążowe. Ono się pojawia w drugiej połowie ciąży a tu przecież sam początek. A z kolei na jakąś chorobę nerek to wydaje mi się, że białko za niskie. Nie wiem jaka jest norma u Ciebie w laboratorium ale u mnie na badaniach pisze, że do 12 więc nie masz jeszcze aż tak dużo przekroczone. Jak byłam w szpitalu to na sali leżała ze mną dziewczyna z chorobą nerek ale ona już miała problemy od dziecka i jej białko w moczu było o wiele, wiele większe niż u Ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 13:25

iv09jw4z1f5kql8q.png

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieklo i bolalo tylko przez 4 h w piatek, wypilam sporo szklanek wody z zurawina i jak reka odjal. Teraz tez ok. badanie moczu powtórzyć bede mogla dopiero w srode, bo jutro pracuje. Rozmawiałam wczoraj z dwoma kolezankami, obie mialy bialko w moczu, jedna w 3 msc ciazy +sporo tych leukocytow i wszystko bylo ok, dostala leki od lekarza. Takze troche sie uspokoilam:) Czytalam tez ze bialko moze podskoczyć od stresu a ja dzien przed badaniem, wlasnie w piatek pol dnia przeryczalam ze stresu pracy, z tym pecherzem i ogólna hustawka nastrojów:D

tutaj wyniki:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ae64267a86a.jpg

eikts65gz0i70ci6.png
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana to nie jest wysokie białko. Mocz oprócz białka masz bardzo dobry. A może w tym laboratorium jest wyższa norma? Bo przy białku obok wartości pisze nieobecne. Oczywiście powtórz na spokojnie badanie moczu. Ja jak miałam infekcje to miałam i bakterie i leukocyty wysokie no i z tej przyczyny brałam antybiotyk. No ale u Ciebie tego nie ma. No i jak będziesz mogła to pokaż wynik lekarzowi. Na prawdę to nie jest wysokie białko, nie martw się. :)

iv09jw4z1f5kql8q.png

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, dziękuję! Juz teraz totalnie sie uspokoilam :-) Wydaje mi sie, ze te wart. referencyjne "nieobecne" oznaczają, ze wogole nie powinno byc tego w moczu, ale moge sie mylic. Nie moglam dopytac w labie, bo wyniki odbieral mąż. Pomyslalam, ze moze podskoczylo to bialko bo coś zaczynalo sie tworzyc, ale nie zdazylo bo teraz juz ok :-) 3 tyg temu chwile przed ovulka bylam u gina, powiedzial ze jest "małe zapalenie" w pochwie,niegrozne, i po okresie mam brac antybiotyk macmirror bodajze. Wykupilam go,ale nie zdazylam uzyc bo juz miesiączka nie przyszla :-)

eikts65gz0i70ci6.png
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam tak samo, że jak pisze nieobecne to nie ma tego w moczu. Tak przynajmniej jest w tym laboratorium co ja robię badania. Ale na wszelki wypadek powiedz o tym lekarzowi. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. :)

iv09jw4z1f5kql8q.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ