X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje bol głowy w I trymestrze
Odpowiedz

bol głowy w I trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,czy któraś z Was miała może bądź ma bole głowy,takie,ze cala głowa boli nieprzerwanie kilka dni?od soboty mam takie bole głowy,ze strasznie mnie to męczy i uniemożliwia w pełni cieszenie się ciąża:-(byłam dzisiaj z tym problemem i lekarza rodzinnego i doktor powiedziała ze tak bywa w ciazy,bo może to być migrena albo bol na tle nerwowym tzn.od ciągłego stresu,czy z ciążą jest wszystko ok.złego snu itd.

3i498u69fq9q84na.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bierzesz luteinę? Mój ginekolog mówił, że od jej większej dawki może boleć głowa.

• Vriola Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak niestety ja też miewałam takie cykle migrenowe, byłam nawet u neurologa, pij dużo wody i licz na to ze w drugim trymestrze przejdzie (i nie przeszło ale bóle głowy są zdecydowanie żadsze

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej luteiny już nie biorę od poniedziałku.dzięki dziewczyny za info☺

3i498u69fq9q84na.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety miałam taki problem w 1 ciazy. Migreny kilkudniowe rządzily.

A jakie jest ciśnienie u ciebie?
    Ja miałam zawsze książkowe a w ciąży 100/60 albo 90/50 a puls kolo 90 nawet do 100

Ginek zalecił picie raz dziennie mocnej kawy i aktywność. Ja jeszcze dokupilam do tego olejek eukaliptusowy i nacieralam skronie i odpoczywają na twardych poduszkach w zacienionym i cichym miejscu. Może to nie likwidowalo całkowicie bólu ale chociaż było trochę ulgi.

Luteiny nie brałam.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciśnienie mam normie,puls trochę podwyższony.Dzięki,też kupie ten olejek i spróbuję.
    Pozdrawiam☺

3i498u69fq9q84na.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ