Boląca skóra na brzuchu - 33tc
-
Witam. Czy któraś z Was może tak miała? - Boli mnie skóra na brzuchu, mam wrażenie, że zaraz mi pęknie, to tak boli trochę nad pępkiem. Nie jest związane z ruchami dziecka, bo czy tam kopie czy nie to i tak boli. Nasila się przy kaszlu, kichaniu, wstawaniu, chodzeniu. W sumie to nie odczuwam tego tylko jak leżę... Nie wiem czy to niepokojące, bo przy pierwszej ciąży nie miałam... Nie swędzi, tylko ciągnie, uczucie rozrywania... ech...
-
nick nieaktualnyTeż miałam i nadal mam bardzo wrażliwą skórę w okolicach pępka - tam chyba najbardziej skóra jest napięta. Smarowałam i smaruję cały czas olejem kokosowym bo to mocno natłuszcza i długo się utrzymuje. A boli czasami tak jak opisujesz, nawet jak leżę przykryta kołdrą i Mąż naciągnie tą kołdrę to już mu zwracam uwagę, że mnie to boli Ale nie widzę żadnych rozstępów.
-
Mnie też tak bolało, wokół pępka, a najbardziej nad nim. Tak jakby szczypała mnie skóra przy dotyku i czułam, że jest bardzo naciągnięta ... Smarowałam się różnymi kremami, m.in. synka Atoperalem To było jakoś przed 30 tygodniem. Nie było widać wtedy żadnych rozstępów. Bolało jakiś czas i przestało.
Teraz już nie boli, ale kilka rozstępów się jednak w tym miejscu pojawiło, co prawda nie zbyt dużych ale jednak, więc napewno ma to związek z tym bólem. Swoją drogą to dziwne, że pojawiły się dopiero po takim czasie. Teraz mnie nic nie boli ...
-