X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Brak Pęcherzyka 5t1d-czy to juz koniec
Odpowiedz

Brak Pęcherzyka 5t1d-czy to juz koniec

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 23 września 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, staramy się z mężem kilka miesiecy o dzidzię. Jak dotąd bez skutku. Ostatnią miesiączkę miałam 15.08.2017. W końcu doczekaliśmy się pozytywnych testów, beta również wzrastała. Myślałam, że w końvcu się udało, jednak w środę (20.09) pojechałam do szpitała, gdyż dostałam krwawienia (niedużo, ale jednak), bolał mnie też brzuch. W szpitalu wykonano mi usg jednak Pani Doktor stwierdziłą, że "ciąży nie ma i nie będzie"- nie widziała pęcherzyka. Dzień poźniej ginekolog, do kt. udałam się prywatnie przpisał mi luteinę dopochwowo i kazał czekać 2 tyg na usg. Czy uważacie , ze jest szansa, że będzie z tego ciąża? :/, ja już nie wiem co myśleć. Dodam, że dzień po wizycie w szpitalu zrobiłam betę i urosła z 42,28 w dn. 18.09 do prawie 97 w dn. 21.09. Pomocy ;/

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pozostaje nic innego jak tylko czekac. Trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s zrobilabym jeszcze jedna bete i progesteron :)

• Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 28 września 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, dziś zrobiłam betę i tylko 430 :(, przyrost poniżej normy. Nie wiem tylko czy odstawić już luteine...

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ