X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje ciaza 29+6 a glowka 35+5
Odpowiedz

ciaza 29+6 a glowka 35+5

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zaczynam troszke panikowac. wczoraj po kolejnym usg BPD wyszla duzo za duza...teraz wyszlo prawie 6 tyg a dwa tygodnie temu wychodzila o 5 tygodni za duza, brzuszek i kosc udowa troszeczke wieksze, ale w normie...gin zlecil mi powtorke krzywej bo byc moze cukrzyca ujawnila sie u mnie pozniej, ale boje sie ze to nie cukrzyca...ktoras miala tak duza roznice???

ewa84 lubi tę wiadomość

• ulola Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jest różnica pomiędzy innymi wymiarami ? Może po prostu maluch będzie duży a i jeszcze jedno geny ujawniają się w co drugim pokoleniu więc spójrz na głowy dziadków :) może są duże ;) . Aha dla pocieszenia u mnie bpd też wystrzeliło do przodu w okolicach 28 tc -wszystko do tyłu ale bpd klasunia /czytałam też że w 28-29 tc szybko rozwija się mózg-może to dlatego ;) / .

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzuszek i kosc wychodza na okolo 31 tc...wiec tutaj roznica jest kilku dni, ale glowa wychodzi za duza o 6 tyg, to jest sporo...no nic kolejna wizyta 20 czerwca i bede miala wyniki krzywej i wtedy z obrazem usg porownamy znow co tam wychodzi...lekarz tez sie tym zaniepokoil, a co do glow to mysle ze dziadki mieli w normie...

ulola lubi tę wiadomość

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego synka główka w 36 tyg była na 40 tydz. Mój tata ma dużą głowę. Jak mały miał 4 miesiące wszystko się wyrównało. Tzn klatka piersiowa dogonila główkę.

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    brzuszek i kosc wychodza na okolo 31 tc...wiec tutaj roznica jest kilku dni, ale glowa wychodzi za duza o 6 tyg, to jest sporo...no nic kolejna wizyta 20 czerwca i bede miala wyniki krzywej i wtedy z obrazem usg porownamy znow co tam wychodzi...lekarz tez sie tym zaniepokoil, a co do glow to mysle ze dziadki mieli w normie...
    Hej Karola ja tylko tyle dodam, ze to raczej nie cukrzyca, bo przy cukrzycy to brzuszek rośnie. Chyba bym skonsultowała z innym lekarzem nie czekając na wyniki. oczywiscie badanie zrób, ale chyba trzeba dopytać u innego lekarza...

relganliumoc9u3n.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za rady. w sobote ide na obciazenie i zobaczymy co wyjdzie. narazie nie szukam innego lekarza bo szczerze to zadnemu tutaj nie ufam...i tak bede lezala w szpitalu pod koniec czerwca to niech tam jeszcze zrobia pomiary...

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle, co lekarz, to opinia...

relganliumoc9u3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomnialam ze w poniedzialek mam usg w szpitalu wojewodzkim w Olsztynie wiec zobacze co oni mi powiedza, a jutro lece na glukoze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glukoza ok, wiec to nie cukrzyca

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ