X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Ciąża z mieśniakami
Odpowiedz

Ciąża z mieśniakami

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny założyłam ten wątek bo kurczę sama mam problem z tym cholerstwem. Jestem w pierwszym tygodniu 3 miesiąca ciąży i dowiedziałam sie ze mam miesniaka troche mnie to przerazilo bo 2 tygodnie temu nawet go nie zauważył lekarz a teraz ma juz 4 cm. Może jest jakas mamusia ktora przez to przechodziła i wszystko bylo w porzadku do końca moze mnie to troche uspokoi

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Przed ciazami walczylam z miesniakami usuneli mi je i mimo lekow tez hormonalnych byl chwilowy spokoj. W ciazy z synkiem znow sie one pojawily, niestety hormony ciazowe sprzyjaja ich rosnieciu.
    W pierwszych miesiacach dosc szybko rosly ale pozniej zatrzymaly sie a po porodzie wchlonely.
    Wazne jest ich umiejscowienie i czy nie przeszkadzaja Maluszkowi w rosnieciu a im dalsza ciaza tym dziecko jest wieksze i bezpieczniejsze.
    Ja mialam 2 miesniaki i akurat one nie przeszkadzaly w donoszeniu ciazy. W kolejnej donoszonej ciazy juz nie mialam tego problemu.
    Wazne ze lekarz zauwazyl a teraz niech obserwuje przyrost jak bedzie duzy i w umiejscowiony blisko szyjki to czasemmoze to byc przeszkoda do porodu SN ale to juz decyzja nalezy do lekarza prowadzacego.
    Mysle ze ze spokojem wazne aby Maluch byl zdrowy :)
    Pozdrawiam i spokojnek ciazy zycze <3

Jusi 28 lubi tę wiadomość

• Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak narazie nie przeszkadza maluszkowi i rozwija sie dobrze oby tak juz pozostało bo martwie sie bardzo lekarz nie dawał 100% pewnosci ze nie bedzie przeszkadzał dziecku bo sam nie wie ile jeszcze urośnie.

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazne ze Jestes pod stala kontrola a z kazdym tygodniem dziecko robi sie coraz wieksze i miesniak coraz mniej powinien Mu zagrazac.

• Leira Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusi 28 wrote:
    Hej dziewczyny założyłam ten wątek bo kurczę sama mam problem z tym cholerstwem. Jestem w pierwszym tygodniu 3 miesiąca ciąży i dowiedziałam sie ze mam miesniaka troche mnie to przerazilo bo 2 tygodnie temu nawet go nie zauważył lekarz a teraz ma juz 4 cm. Może jest jakas mamusia ktora przez to przechodziła i wszystko bylo w porzadku do końca moze mnie to troche uspokoi

Znajoma miała mięśniaka, miał ok 8 cm w chwili porodu. Nie przeżywała tego jakoś specjalnie, lekarka jej powiedziała, że się nim zajmą po porodzie. Ciąża zakończona szczęśliwie, dziecko zdrowe.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję ze i u mnie tak tez będzie. Dziękuję dziewczyny za wsparcie

inessa lubi tę wiadomość

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wykryto mięśniaki przed pierwszą ciążą. Lekarka powiedziała, że nie powinno to przeszkadzać ciąży, a leczenie będzie wymagało, żebym przez jakiś czas nie zachodziła w ciążę. Z racji wieku stwierdziłam, że zajmę się tym po urodzeniu dzieci.

I tak pierwsza ciąża przebiegłą bez problemu, mięśniaki nie rosły i nawet o nich nie myślałam :) Aktualnie jestem mamą zdrowej i bardzo mądrej dziewczynki :)
    Teraz jestem w drugiej ciąży - oczywiście od początku dopytywałam, jak sytuacja z mięśniakami - trochę urosły na początku, ale są jakby na zewnętrznej stronie i w ogóle nie przeszkadzają dziecku. Szczerze mówiąc, to nawet zapomniałam o nich ostatnio, a lekarka podczas badania nic nie wspomina, więc chyba w porządku :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również posiadam ;) Po pierwszej ciąży pojawił mi się mały mięśniak, teraz jestem w drugiej w 25tc i już od dawna go w ogóle nie widać. Straszyli, że może rosnąć itd.. Ale jakoś się ogarnął :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeże wątek
    Jestem po wczorajszym usg, niby wszystko ok dziecko rośnie serduszko ładnie bije . O miesniaku wiedziałam już wcześniej ale też wiedziałam że jest zwapnialy ( potwierdzone rezonansem ) miałam się nim nie przejmować i się nie przejmowalam do wczoraj . Kiedy to na usg widać już nieregularny pecherzyk przez miesniaka
    ( Nie rośnie z jednej strony tam gdzie gad jest )
    Czy któraś z Was miała podobnie? A mimo to się udało donosic ciążę?
    Lekarka mówi że trzeba kontrolować ale i tak nic nie da się z tym zrobić. Powiedziała że nie podoba jej się ten pecherzyk, pytałam czy mam się martwić. Powiedziała że ona się martwi ...
    Oszaleje chyba

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ