X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Ciąża z PCOS I ENDOMETRIOZĄ
Odpowiedz

Ciąża z PCOS I ENDOMETRIOZĄ

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Kochane mam pytanie.
    otóż jestem w drugiej ciąży (7 tydzień)
    jest to druga ciąża z PCOS i endometriozą i zastanawiam się czy sam fakt, że choruję na ten pakiet jest wskazaniem do zwolnienia. Poprzednio namawiano mnie na zwolnienie od samego poczatku jednak nie skorzystałam. Tym razem bym chciała, ale zmieniam lekarza i zastanawiam się czy o zwolnienei będę musiała prosić czy dostanę z marszu.

w57v9n73tsztg0x5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u mnie to samo co u Ciebie. W marcu poronilam ciaze i tez bylam na l4. Chyba zalezy od stopnia choroby i od warunków pracy. U mnie praca w szpitalu z chemikaliami i fizyczna tak ze od pierwszego dnia poszlam na zwolnienie..

Musisz porozmawiac ze swoim lekarzem prowadzacym

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ