SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje "Cos" z pochwy;/
Odpowiedz

"Cos" z pochwy;/

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pewien problem. Od jakiegos czasu "cos" wystaje mi z pochwy ;/ Dzieje sie tak gdy chodze , stoje...kucam. Gdy leze nie jest mi nic. To "cos" jest w samym ujsciu ...mam takie uczucie jakby tampon mi sie wysunąl i uwierał. Nie boli mnie to, ale czuje dyskomfort. Powiem szczerze ze wglada to nie fajnie. U lekarza bylam i nic konkretnego sie nie dowiedzialam.

Dodam ze jestem juz po jednym porodzie a teraz w polowie drugiej ciazy. Czytalam ze moze to byc wypadanie-obnizenie narzadow rodnych. Czy moze ktoras z mam tak miala?
    Pozdrawiam

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm jeżeli lekarz nic nie powiedział to pewnie niegroźne - idź do innego lekarz niech się wypowie. Będziesz miała 2 niezależne opinie

polkosia lubi tę wiadomość

• Izzy Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba czuje coś podobnego jak autorka posta, ale widzę, że historia skończyła się szczęśliwie. Uf. :)
    Czy ktoś jeszcze ma taki problem i pomysł o co chodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mi opisywała,ze czuła jakby cos jej dyndało tam miedzy nogami...okazalo sie,ze macica jej sie osuwała i miała zabieg wycięcia macicy:/

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, zagląda tutaj jeszcze ktoś z kim mogłabym pogadać o tym "czyms"?

uch5i09k3eicivpk.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas po porodzie też miałam takie wrażenie. Nawet widziałam "coś" w lusterku. Pamiętam, że bałam się, że to szyjka macicy. Położna mnie obejrzała, zaleciła ćwiczenia mięśni kegla z tego co pamiętam. Na wizycie u ginekologa po 6 tygodniach od porodu było wszystko w normie, choć ja wciąż nie byłam zadowolona z tego jak wyglądam. Nic wielkiego nie widział. Stopniowo, po kilku miesiącach wszystko zaczęło wyglądać i działać jak przed porodem ;)
    Pamiętam, że potrzebny był czas. Więcej doświadczeń nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 23:25

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czas jest napewno tutaj istotny...
    Miałam zgłosić się po 6 tyg od porodu...no ale parę dni prędzej, poprosiłam gina i spotkanie, bo czułam wlasnie taka gulke. Powiedzial,ze to jest obniżenie szyjki macicy. Matko! Pierwszy poród, ciezki, może gdybym nie popekala w zdloz i wszędzie, a by mnie nacieli to bym tego umknęła. Straszny dyskomfort czuje...glownie jak trochę pochodzę to czuje że mi to tam przeszkadza.
    Kazał mi ćwiczyć, ale tam jest napisane dla kobiet nie trzymajacych mocz...wiem czy cos da. Też zaczęłam ćwiczyć sama mięśnie kegla ....

uch5i09k3eicivpk.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, kupcie sobie kulki gejszy na allegro :) po porodzie super ćwiczy mięśnie kegla :)

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza wrote:
    Laski, kupcie sobie kulki gejszy na allegro :) po porodzie super ćwiczy mięśnie kegla :)

O może faktycznie....a to nie jest gadżet erotyczny ;)

uch5i09k3eicivpk.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jest to gadżet erotyczny, ale to nie zaszkodzi ;)
    W każdym razie kulki gejszy polecały mi położne w szkole rodzenia. Pamiętam też, że jeden z leków na nietrzymanie moczu miał dołączone kulki do opakowania.
    Wszystko to kwestia nazewnictwa. Kiedyś wibratory były kupowane z katalogów wysyłkowych jako masażery dla Pań domu. W jednej paczce mogłaś zamówić mikser i masażer :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się uśmiałam.. .mikser i masazer:) to ja poproszę!! ! ;)

uch5i09k3eicivpk.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszalabym ciasta cały dzień ;)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Ninoczka Znajoma

Wysłany: 19 grudnia 2025, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tak sobie myślę, bo nie widziałam tutaj nigdy takiego wątku. Jak czułyście się po porodzie ? Czy Wasza pochwa również wydawała "dziwne" dźwięki ? Jeśli tak, to jak sobie z tym radziłyście ? Dodam, ze byłam na fizjo uro. Zastanawiam się nad zabiegiem. Co myślicie ?

• WiktoriaM Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2025, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się z tym spotkałam po porodzie i wiem, że wiele kobiet tak ma, tylko mało kto o tym mówi.
    To zwykle kwestia osłabionych mięśni dna miednicy i „łapania” powietrza, u mnie z czasem było coraz lepiej.
    Fizjo uro bardzo pomogła, ale trzeba regularnie ćwiczyć i dać ciału czas na regenerację.
    Co do zabiegów to bardzo ważne by znaleźć właściwego lekarza, który zajmuje się zabiegami związanych z ginekologią estetyczną.

• Ninoczka Znajoma

Wysłany: 21 grudnia 2025, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko pytanie gdzie takiego lekarza znaleźć. Dodam, że nie jest to łatwe. I przede wszystkim pytanie czy takie zabiegi są na NFZ ?

• WiktoriaM Debiutantka

Wysłany: 22 grudnia 2025, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Fundusz trzeba chyba mieć konkretne przesłanki. Z reguły raczej te wszystkie zabiegi są komercyjne. Co do lekarza to wszystko zależy skąd jesteś. Jeśli z okolic Śląska albo gdzieś w sąsiednich województwach mieszkasz to jest dr Serafin, który jest pionierem w ginekologii estetycznej.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ