"Cos" z pochwy;/
-
Witam, mam pewien problem. Od jakiegos czasu "cos" wystaje mi z pochwy ;/ Dzieje sie tak gdy chodze , stoje...kucam. Gdy leze nie jest mi nic. To "cos" jest w samym ujsciu ...mam takie uczucie jakby tampon mi sie wysunąl i uwierał. Nie boli mnie to, ale czuje dyskomfort. Powiem szczerze ze wglada to nie fajnie. U lekarza bylam i nic konkretnego sie nie dowiedzialam.
Dodam ze jestem juz po jednym porodzie a teraz w polowie drugiej ciazy. Czytalam ze moze to byc wypadanie-obnizenie narzadow rodnych. Czy moze ktoras z mam tak miala?
Pozdrawiam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jakiś czas po porodzie też miałam takie wrażenie. Nawet widziałam "coś" w lusterku. Pamiętam, że bałam się, że to szyjka macicy. Położna mnie obejrzała, zaleciła ćwiczenia mięśni kegla z tego co pamiętam. Na wizycie u ginekologa po 6 tygodniach od porodu było wszystko w normie, choć ja wciąż nie byłam zadowolona z tego jak wyglądam. Nic wielkiego nie widział. Stopniowo, po kilku miesiącach wszystko zaczęło wyglądać i działać jak przed porodem
Pamiętam, że potrzebny był czas. Więcej doświadczeń nie mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 23:25
-
Tak czas jest napewno tutaj istotny...
Miałam zgłosić się po 6 tyg od porodu...no ale parę dni prędzej, poprosiłam gina i spotkanie, bo czułam wlasnie taka gulke. Powiedzial,ze to jest obniżenie szyjki macicy. Matko! Pierwszy poród, ciezki, może gdybym nie popekala w zdloz i wszędzie, a by mnie nacieli to bym tego umknęła. Straszny dyskomfort czuje...glownie jak trochę pochodzę to czuje że mi to tam przeszkadza.
Kazał mi ćwiczyć, ale tam jest napisane dla kobiet nie trzymajacych mocz...wiem czy cos da. Też zaczęłam ćwiczyć sama mięśnie kegla .... -
Też jest to gadżet erotyczny, ale to nie zaszkodzi
W każdym razie kulki gejszy polecały mi położne w szkole rodzenia. Pamiętam też, że jeden z leków na nietrzymanie moczu miał dołączone kulki do opakowania.
Wszystko to kwestia nazewnictwa. Kiedyś wibratory były kupowane z katalogów wysyłkowych jako masażery dla Pań domu. W jednej paczce mogłaś zamówić mikser i masażer
-