Covid 3 trymestr
-
Dziewczyny, czy któraś z Was chorowała na covid w 3 trymestrze ciąży? U mnie 31 tc, dziecko przyniosło covid z przedszkola. Od wczoraj ja mam dodatni test, gorączkuje, kaszle, czuję się słabo. Druga dawkę szczepionki przyjęłam 5 lipca i nie zdążyłam teraz przyjąć trzeciej dawki. Martwię się bardzo co będzie dalej.
-
Ja nie, ale biorąc pod uwagę prognozy co do ilości zachorować to zakładam że co najmniej co druga z nas to złapie i też się zastanawiam co wtedy. Byłaś u lekarza? Kontaktowałaś się z osobą prowadząca ciąże? Jak Ci się oddycha?
Jestem natomiast prawie pewna że przeszłam pod koniec 1 trymwstru choć testu nie miałam robionego. -
Hej. 3 dni czułam się słabo, z czego dwa dni miałam gorączkę. Do tego kaszel, katar i kompletna utrata węchu na 3 dni. No i zmęczenie. Oddychanie ok, póki co został niewielki kaszel, przytkane zatoki i tyle. Z lekarzem byłam w kontakcie, apap na gorączkę, do tego inhalacje z nebbudu i Clexane.
-
Hej. Zachorowałam na covid w połowie grudnia (był to 25 tydzień ciąży). Zaczęło się od bólu gardła od strony zatok przynosowych, potem wodnisty katar przez 3 dni (taki wodnisty, wkurzający katar mam przy każdej infekcji). Drugiego i trzeciego dnia objawów miałam na wieczór temperaturę 37,5 i w nocy dość mocno się pociłam. Najbardziej dokuczał mi ból mięśni i stawów. Kaszlu nie miałam, ale czułam taką jakby lekką duszność (mam w domu pulsoksymetr, więc kilka razy dziennie sprawdzałam saturację). Oczywiście straciłam węch i smak, które zaczęły wracać po około 2 tygodniach. Podczas choroby kontaktowałam się z lekarzem, miałam zlecone inhalacje z soli fizjologicznej i paracetamol gdyby gorączka się zwiększyła. Jestem zaszczepiona dwoma dawkami- drugą miałam 16 czerwca 2021
Kobobo lubi tę wiadomość
-