X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Dodatni wynik hbv
Odpowiedz

Dodatni wynik hbv

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pokahontaz Koleżanka

Wysłany: 20 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam spory problem. Od lat jestem nosicielką wirusa żółtaczki wszczepiennej typu B. Oczywiście poinformowałam o tym lekarza prowadzącego jeszcze w trakcie starań o dzidziusia. Z informacji jakie do tej pory uzyskałam wynika, że musi o tym fakcie zostać poinformowany personel szpitala bo moja krew jest dla nich i dla dziecka potencjalnym zagrożeniem. Trzeba zachować ostrożność. Dziecko zostanie odpowiednio zabezpieczone dawką immunoglobuliny i otrzyma szczepionkę.

Moje pytanie jest następujące - czy, któraś z Was jest także nosicielką lub osoba chorująca na WZW i czy mogłybyście mi napisać jak u Was to wyglądało? Jaki był przebieg porodu czy lekarze zalecali cesarskie ciecie itd?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ