X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Dodatni wynik hbv
Odpowiedz

Dodatni wynik hbv

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pokahontaz Koleżanka

Wysłany: 20 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam spory problem. Od lat jestem nosicielką wirusa żółtaczki wszczepiennej typu B. Oczywiście poinformowałam o tym lekarza prowadzącego jeszcze w trakcie starań o dzidziusia. Z informacji jakie do tej pory uzyskałam wynika, że musi o tym fakcie zostać poinformowany personel szpitala bo moja krew jest dla nich i dla dziecka potencjalnym zagrożeniem. Trzeba zachować ostrożność. Dziecko zostanie odpowiednio zabezpieczone dawką immunoglobuliny i otrzyma szczepionkę.

Moje pytanie jest następujące - czy, któraś z Was jest także nosicielką lub osoba chorująca na WZW i czy mogłybyście mi napisać jak u Was to wyglądało? Jaki był przebieg porodu czy lekarze zalecali cesarskie ciecie itd?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ