X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Duphaston
Odpowiedz

Duphaston

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ann3355 Nowa

Wysłany: 2 grudnia 2023, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 16tyg, 2 tyg zrobil się krwiak, który pęknął i krwawiłam, dostałam leki i duphaston. Po tygodniu tylko został duphaston. Przez 5 dni go brałam tylko niewiem jak ja to zrobiłam że zamiast 3 razy po 1 brałam 3 razy po3. Po tygodniu mam brac 2 raxy po 1. W nocy się zorientowałam ze źle biore, a tu sobota moj lekarz nie przyjmuje. Po 3 dniach mam plamienia. Myślicie ze ten błąd może źle wpłynąć na ciąże i ją stracę ? Czuje się dobrze tylko te plamienia

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann3355 wrote:
    Jestem w 16tyg, 2 tyg zrobil się krwiak, który pęknął i krwawiłam, dostałam leki i duphaston. Po tygodniu tylko został duphaston. Przez 5 dni go brałam tylko niewiem jak ja to zrobiłam że zamiast 3 razy po 1 brałam 3 razy po3. Po tygodniu mam brac 2 raxy po 1. W nocy się zorientowałam ze źle biore, a tu sobota moj lekarz nie przyjmuje. Po 3 dniach mam plamienia. Myślicie ze ten błąd może źle wpłynąć na ciąże i ją stracę ? Czuje się dobrze tylko te plamienia

A w ulotce co jest napisanie odnośnie przyjęcia za dużych dawek?

• Ann3355 Nowa

Wysłany: 2 grudnia 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjęcie większej niż zalecana dawki leku Duphaston
    Jest mało prawdopodobne, aby przyjęcie przez pacjentkę (lub inną osobę) zbyt dużej ilości
    tabletek leku Duphaston było szkodliwe. Nie ma konieczności leczenia tego stanu. W przypadku
    wątpliwości lub wystąpienia jakichkolwiek niepokojących objawów należy skontaktować się z
    lekarzem.
    Niby że nic sie niestanie ale człowiek myśli i martwi się 🤦‍♀️🤦‍♀️ przez ten stres z krwiakiem narobilam sobie jeszcze wiecej stresu. Teraz wiem że działając w stresie muszę być bardziej uważna

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann3355 wrote:
    Przyjęcie większej niż zalecana dawki leku Duphaston
    Jest mało prawdopodobne, aby przyjęcie przez pacjentkę (lub inną osobę) zbyt dużej ilości
    tabletek leku Duphaston było szkodliwe. Nie ma konieczności leczenia tego stanu. W przypadku
    wątpliwości lub wystąpienia jakichkolwiek niepokojących objawów należy skontaktować się z
    lekarzem.
    Niby że nic sie niestanie ale człowiek myśli i martwi się 🤦‍♀️🤦‍♀️ przez ten stres z krwiakiem narobilam sobie jeszcze wiecej stresu. Teraz wiem że działając w stresie muszę być bardziej uważna

Generalnie nadmiar progesteronu powinien sam zostać wydalony z organizmu i niby nie powinno to zaszkodzić dziecku. Bardziej Ty się możesz czuć po tym źle, bo np. woda Ci się będzie zatrzymywać, będziesz zmęczona itp.
    Niemniej jeśli masz możliwość to zawsze możesz podjechać do najbliższego oddziału ginekologicznego i tam na izbie dopytać.

• Ann3355 Nowa

Wysłany: 2 grudnia 2023, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź 😊👍

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ