X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Duphaston
Odpowiedz

Duphaston

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ann3355 Nowa

Wysłany: 2 grudnia 2023, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 16tyg, 2 tyg zrobil się krwiak, który pęknął i krwawiłam, dostałam leki i duphaston. Po tygodniu tylko został duphaston. Przez 5 dni go brałam tylko niewiem jak ja to zrobiłam że zamiast 3 razy po 1 brałam 3 razy po3. Po tygodniu mam brac 2 raxy po 1. W nocy się zorientowałam ze źle biore, a tu sobota moj lekarz nie przyjmuje. Po 3 dniach mam plamienia. Myślicie ze ten błąd może źle wpłynąć na ciąże i ją stracę ? Czuje się dobrze tylko te plamienia

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann3355 wrote:
    Jestem w 16tyg, 2 tyg zrobil się krwiak, który pęknął i krwawiłam, dostałam leki i duphaston. Po tygodniu tylko został duphaston. Przez 5 dni go brałam tylko niewiem jak ja to zrobiłam że zamiast 3 razy po 1 brałam 3 razy po3. Po tygodniu mam brac 2 raxy po 1. W nocy się zorientowałam ze źle biore, a tu sobota moj lekarz nie przyjmuje. Po 3 dniach mam plamienia. Myślicie ze ten błąd może źle wpłynąć na ciąże i ją stracę ? Czuje się dobrze tylko te plamienia

A w ulotce co jest napisanie odnośnie przyjęcia za dużych dawek?

• Ann3355 Nowa

Wysłany: 2 grudnia 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjęcie większej niż zalecana dawki leku Duphaston
    Jest mało prawdopodobne, aby przyjęcie przez pacjentkę (lub inną osobę) zbyt dużej ilości
    tabletek leku Duphaston było szkodliwe. Nie ma konieczności leczenia tego stanu. W przypadku
    wątpliwości lub wystąpienia jakichkolwiek niepokojących objawów należy skontaktować się z
    lekarzem.
    Niby że nic sie niestanie ale człowiek myśli i martwi się 🤦‍♀️🤦‍♀️ przez ten stres z krwiakiem narobilam sobie jeszcze wiecej stresu. Teraz wiem że działając w stresie muszę być bardziej uważna

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann3355 wrote:
    Przyjęcie większej niż zalecana dawki leku Duphaston
    Jest mało prawdopodobne, aby przyjęcie przez pacjentkę (lub inną osobę) zbyt dużej ilości
    tabletek leku Duphaston było szkodliwe. Nie ma konieczności leczenia tego stanu. W przypadku
    wątpliwości lub wystąpienia jakichkolwiek niepokojących objawów należy skontaktować się z
    lekarzem.
    Niby że nic sie niestanie ale człowiek myśli i martwi się 🤦‍♀️🤦‍♀️ przez ten stres z krwiakiem narobilam sobie jeszcze wiecej stresu. Teraz wiem że działając w stresie muszę być bardziej uważna

Generalnie nadmiar progesteronu powinien sam zostać wydalony z organizmu i niby nie powinno to zaszkodzić dziecku. Bardziej Ty się możesz czuć po tym źle, bo np. woda Ci się będzie zatrzymywać, będziesz zmęczona itp.
    Niemniej jeśli masz możliwość to zawsze możesz podjechać do najbliższego oddziału ginekologicznego i tam na izbie dopytać.

• Ann3355 Nowa

Wysłany: 2 grudnia 2023, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź 😊👍

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ