Duphaston
-
Jestem w 16tyg, 2 tyg zrobil się krwiak, który pęknął i krwawiłam, dostałam leki i duphaston. Po tygodniu tylko został duphaston. Przez 5 dni go brałam tylko niewiem jak ja to zrobiłam że zamiast 3 razy po 1 brałam 3 razy po3. Po tygodniu mam brac 2 raxy po 1. W nocy się zorientowałam ze źle biore, a tu sobota moj lekarz nie przyjmuje. Po 3 dniach mam plamienia. Myślicie ze ten błąd może źle wpłynąć na ciąże i ją stracę ? Czuje się dobrze tylko te plamienia
-
Ann3355 wrote:Jestem w 16tyg, 2 tyg zrobil się krwiak, który pęknął i krwawiłam, dostałam leki i duphaston. Po tygodniu tylko został duphaston. Przez 5 dni go brałam tylko niewiem jak ja to zrobiłam że zamiast 3 razy po 1 brałam 3 razy po3. Po tygodniu mam brac 2 raxy po 1. W nocy się zorientowałam ze źle biore, a tu sobota moj lekarz nie przyjmuje. Po 3 dniach mam plamienia. Myślicie ze ten błąd może źle wpłynąć na ciąże i ją stracę ? Czuje się dobrze tylko te plamienia
A w ulotce co jest napisanie odnośnie przyjęcia za dużych dawek? -
Przyjęcie większej niż zalecana dawki leku Duphaston
Jest mało prawdopodobne, aby przyjęcie przez pacjentkę (lub inną osobę) zbyt dużej ilości
tabletek leku Duphaston było szkodliwe. Nie ma konieczności leczenia tego stanu. W przypadku
wątpliwości lub wystąpienia jakichkolwiek niepokojących objawów należy skontaktować się z
lekarzem.
Niby że nic sie niestanie ale człowiek myśli i martwi się 🤦♀️🤦♀️ przez ten stres z krwiakiem narobilam sobie jeszcze wiecej stresu. Teraz wiem że działając w stresie muszę być bardziej uważna -
Ann3355 wrote:Przyjęcie większej niż zalecana dawki leku Duphaston
Jest mało prawdopodobne, aby przyjęcie przez pacjentkę (lub inną osobę) zbyt dużej ilości
tabletek leku Duphaston było szkodliwe. Nie ma konieczności leczenia tego stanu. W przypadku
wątpliwości lub wystąpienia jakichkolwiek niepokojących objawów należy skontaktować się z
lekarzem.
Niby że nic sie niestanie ale człowiek myśli i martwi się 🤦♀️🤦♀️ przez ten stres z krwiakiem narobilam sobie jeszcze wiecej stresu. Teraz wiem że działając w stresie muszę być bardziej uważna
Generalnie nadmiar progesteronu powinien sam zostać wydalony z organizmu i niby nie powinno to zaszkodzić dziecku. Bardziej Ty się możesz czuć po tym źle, bo np. woda Ci się będzie zatrzymywać, będziesz zmęczona itp.
Niemniej jeśli masz możliwość to zawsze możesz podjechać do najbliższego oddziału ginekologicznego i tam na izbie dopytać. -