X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Dziwne wyniki krzywej cukrowej
Odpowiedz

Dziwne wyniki krzywej cukrowej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kaarolinaa;) Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Jestem w trakcie 10 tc, 18.08 wykonałam OGTT, przy którym wyniki wyglądają następująco:
    - na czczo 94,3
    - 1 godz. po glukozie 76
    - 2 godz. po glukozie 85

20.08 byłam u ginekologa, dostałam skierowanie do diabetologa oraz glukometr. Mierzę w domu cukier, na czczo wyszło mi dzisiaj 93, godzinę po śniadaniu 88, godzinę po obiedzie 87.
    Oczywiście na wizytę pójdę ale czy któraś z was miała tak, jak ja? Że cukier na czczo był lekko podwyższony a po posiłkach spadał? Czy to już oznacza, że mam cukrzycę ciążową?
    Nadmienię też, że rok temu robiłam OGTT i na czczo miałam 69, godzinę po posiłku spadło do 61 a po dwóch godzinach urosło do 81.
    Choruje na wrodzą niedoczynność tarczycy.
    Ograniczam słodycze i cukry proste do minimum. Proszę o jakąś podpowiedź, cokolwiek, bo do wizyty u diabetologa chyba oszaleję 😂

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ