X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje endometrioza
Odpowiedz

endometrioza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vienne Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos choruje? Jak sobie radzicie z bolem?

Karpatia lubi tę wiadomość

• Karpatia Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choruje na endometriozę od 14 lat i z doświadczenia powiem że jest to choroba przewlekła i nieuleczalna. Ja jestem już po 4 zabiegach usuwania ognisk. W tej chwili hormony non stop żeby nie miesiączkować. Tylko przy braku miesiączki endometrium się nie rozrasta.
    Jednoczesnie nie ustaję w poszukiwaniu terapii leczenia bólu, z tego co widziałam to coraz większe obietnice daje leczenie medyczną marihuaną.
    Szczególnie, ze jest ona legalna w celach medycznych w Polsce.
    https://centrum-mk.pl/wplyw-marihuany-na-organizm-plusy-i-minusy-marihuany

Poczytaj sobie o tym tutaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 07:37

• owsiankinga Nowa

Wysłany: 3 września 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra cierpi na endometriozę i przez to ma problemy żeby zajść w ciążę. Zastanawiają się z mężem nad wizytą w klincie leczenia niepłodności. Chcą się wybrać do Kliniki Bocian, bo podobno mają dobre opinie. Na ich stronie jest właśnie dużo ciekawych artykułów. Tutaj np. można przeczytać więcej o endometriozie: https://klinikabocian.pl/wiedza/artykul/Jak-sie-leczy-endometrioze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2021, 15:07

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ