X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje endometrioza
Odpowiedz

endometrioza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vienne Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos choruje? Jak sobie radzicie z bolem?

Karpatia lubi tę wiadomość

• Karpatia Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choruje na endometriozę od 14 lat i z doświadczenia powiem że jest to choroba przewlekła i nieuleczalna. Ja jestem już po 4 zabiegach usuwania ognisk. W tej chwili hormony non stop żeby nie miesiączkować. Tylko przy braku miesiączki endometrium się nie rozrasta.
    Jednoczesnie nie ustaję w poszukiwaniu terapii leczenia bólu, z tego co widziałam to coraz większe obietnice daje leczenie medyczną marihuaną.
    Szczególnie, ze jest ona legalna w celach medycznych w Polsce.
    https://centrum-mk.pl/wplyw-marihuany-na-organizm-plusy-i-minusy-marihuany

Poczytaj sobie o tym tutaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 07:37

• owsiankinga Nowa

Wysłany: 3 września 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra cierpi na endometriozę i przez to ma problemy żeby zajść w ciążę. Zastanawiają się z mężem nad wizytą w klincie leczenia niepłodności. Chcą się wybrać do Kliniki Bocian, bo podobno mają dobre opinie. Na ich stronie jest właśnie dużo ciekawych artykułów. Tutaj np. można przeczytać więcej o endometriozie: https://klinikabocian.pl/wiedza/artykul/Jak-sie-leczy-endometrioze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2021, 15:07

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ