X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje endometrioza
Odpowiedz

endometrioza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vienne Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos choruje? Jak sobie radzicie z bolem?

Karpatia lubi tę wiadomość

• Karpatia Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choruje na endometriozę od 14 lat i z doświadczenia powiem że jest to choroba przewlekła i nieuleczalna. Ja jestem już po 4 zabiegach usuwania ognisk. W tej chwili hormony non stop żeby nie miesiączkować. Tylko przy braku miesiączki endometrium się nie rozrasta.
    Jednoczesnie nie ustaję w poszukiwaniu terapii leczenia bólu, z tego co widziałam to coraz większe obietnice daje leczenie medyczną marihuaną.
    Szczególnie, ze jest ona legalna w celach medycznych w Polsce.
    https://centrum-mk.pl/wplyw-marihuany-na-organizm-plusy-i-minusy-marihuany

Poczytaj sobie o tym tutaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 07:37

• owsiankinga Nowa

Wysłany: 3 września 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra cierpi na endometriozę i przez to ma problemy żeby zajść w ciążę. Zastanawiają się z mężem nad wizytą w klincie leczenia niepłodności. Chcą się wybrać do Kliniki Bocian, bo podobno mają dobre opinie. Na ich stronie jest właśnie dużo ciekawych artykułów. Tutaj np. można przeczytać więcej o endometriozie: https://klinikabocian.pl/wiedza/artykul/Jak-sie-leczy-endometrioze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2021, 15:07

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ