X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Enterococcus faecale
Odpowiedz

Enterococcus faecale

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy komuś udało się wyleczyć ta bakterię inaczej niż antybiotykiem???
    Ciągle przypłaciłem się do mnie jakieś dziadostwo.Lekarz przed założeniem pessaru chciał pozbyć się bakterii i grzybów ( streptococcus aglacitae i saccharomyces cerevisiae ) obydwa wzrost obfity, i dał mi dalacin i flucofast. Rzeczywiście w posiewie ich brak ale z kolei pojawił się enterococcus.
    Lekarz zaproponował leczenie duomox, ale boję się że znów coś się zmutuje i wyhoduje coś nowego, konsultowałam się dziś tel z jeszcze jednym lekarzem i zaproponował a globulki bez recepty hexatiab z jonami srebra.
    Czy któraś bez konsekwencji poradziła sobie z tą bakterią, albo była leczo a jednym z tych preparatów???

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia pisałam u nas na wątku mialam to samo Enterococcus faecalis i mi w szpitalu poddawali na to furaginę 2x3 przez dwa tygodnie ale pozbyłam sie dziada ,wszystko zalezy tez od wzrostu u mnie wzrost byl skąpy.

age.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, ale Ty miałaś chyba w posiewie z moczu??? Ja tam mam całkowicie czysto u mnie w posiewie z pochwy. Dziękuję podpytam o furaginę czy ja też mimo kolonizacji bakterii w innym miejscu mogę zastosować. Buziaki.

qq87krhmjgas4avj.png

• welonka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az zajrzałam do wypisu w pochwie mialam ,bylam wtedy w pierwszym trymestrze wiec antybiotyk u mnie nie wchodził w grę. Moze lekarzowi tez chodzi o to ze antybiotyk powinien niby szybciej przynieść efekt a furaginą leczenie jest długie.

age.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nawet nie wiesz jaka do dla mnie dobra informacja:) dzięki że sprawdxiłaś, to rewelacja mam nadzieję, że i u mnie uda się zastosować i lekarz będzie na tak, to zdecydowanie mniej obciążające. Uff.

qq87krhmjgas4avj.png

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie gin zdecydowanie zalecił duomox doustnie i macmiror complex, powiedział, że z tymi bakteriami nie ma żartów bo mogą zainfekować
    pęcherz płodowy. Zapewnił, że antybiotyk z grupy penicyliny się na 100% rozprawi z tym dziadostwe
    m a macmiror rozprawi się z grzybkiem:)

qq87krhmjgas4avj.png

• Leira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać, po kuracji, czy udało Ci się wyjałowić szyjkę.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ