X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Hemoroidy
Odpowiedz

Hemoroidy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie! :)

Problem może i nieco wstydliwy, ale stwierdziłam, że zapytam bardziej doświadczonych.

Jak to jest z hemoroidami w trakcie i po porodzie? Miałyście z nimi duże problemy? Jestem w 8 miesiącu, nie bolą, nie krwawią, ale są i ta obecność bardzo mnie denerwuje :P

Wiem, że w ciąży nie wykonuje się żadnych zabiegów w celu ich usunięcia, zostają jedynie czopki i maści.

Będę wdzięczna za podzielenie się doświadczeniem ;)

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Ryba1985 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten sam problem. Stosuję maść dla kobiet w ciąży Neo Fitoroid - to jedyne co można zrobić. Dolegliwość okropna :(

85999n73ze96h91v.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo, ja mam Posterisan H przepisany przez ginekolog, dodatkowo czasami moczę tyłek w wywarze z kory dębu. Też mnie wkurza, że w ogóle są, ale już tyle wytrzymałam, to dam radę do porodu :)
    Tylko zastanawia mnie, czy znikną po porodzie, czy konieczna będzie wizyta u specjalisty?

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam w poprzedniej ciazy, uzywalam ProctoGlivenol. Po porodzie znikly. Teraz znowu jestem w ciazy i znowu sa. Ponownie licze, ze znikna jak urodze ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy hemoroidy pojawiają się w wyniku zaparć?
    Dotąd nie znałam tematu zaparć, od jakichś dwóch tygodni dwa razy mi się przytrafiła dłuższa przerwa (kilkudniowa) w wypróżnieniach, co dla mnie jest niespotykane i okazało się bolesne. Hemoroidy też nigdy mi nie dokuczały, nawet w pierwszej ciąży.
    Postanowiłam działać, oprócz jedzenia jabłek, ciemnego pieczywa, makaronu, surówek (kiszona kapusta!), zaczęłam gotować sobie kisiel i dodawać do niego siemię lniane. We wrzątku dość rzadkiego kisielu ładnie pęcznieje i tak sobie popijam. Nie czuć żadnego dziwnego smaku, a od paru dni widzę wyraźną poprawę. Wróciłam do starego rytmu posiedzeń. Tak, że polecam ten sposób.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zaparc a hemoroidy wrocily ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety na początku ciąży nie byłam świadoma czym mogą skończyć się zaparcia :/ Niby zdrowo się odżywiałam, ale bywało ciężko, co dla mnie też było nowością, bo nigdy z wypróżnianiem nie miałam problemu i nie wiedziałam co to są hemoroidy.

Teraz jestem mądrzejsza i jeśli jeszcze kiedyś dane mi będzie być w ciąży, to od początku będę działała w kierunku uniknięcia zaparć.

Teraz jem na czczo suszone śliwki, do jogurtu dodaję błonnik, oczywiście razowe pieczywo i kiszonki też są codziennością, a jeśli mimo to jest jakiś mały zastój, to stosuję czopki glicerolowe. Dużo słyszałam o zaletach picia siemienia lnianego, ale jakoś nie mogę się przemóc ;) Musiałabym spróbować :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Ryba1985 Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze względu na przymus leżenie (ciąża zagrożona) i anemię (suplementacja żelaza), nie mogłam uniknąć zaparć, które doprowadziły do hemoroidów. Niektórym kobietom przypadłość ta ujawnia się i bez zaparć.
    Dotychczas stosowałam Neo-Fitoroid (maść dla kobiet w ciąży, ziołowa, bezpieczna), potem zużyłam 2 opakowania czopków Procto-Glyvenol + maść (oba produkty mogą stosować kobiety w ciąży). Teraz ginekolog przepisał mi czopki Hemorol - na ulotce przeczytałam, że niewskazane kobietom w ciąży. W między czasie stosowałam liście aloesu, które jedynie łagodziły ból.
    Żadne z powyższych nie zlikwidowało problemu wypadających hemoroidów, więc chyba nie pozostaje mi nic innego jak radzić sobie z bólem i czekać na poród aż same znikną.

85999n73ze96h91v.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryba, spróbuj nasiadówke z nadmanganianu potasu na przemian z nasiadówką z kory dębu.
    Mi bardzo pomogło po porodzie, a już było cienko. Każde wypróżnienie boleśniejsze niż SN, a po tygodniu nasiadówek jak ręką odjął.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mnie niestety hemoroidy nie zniknęły po porodzie. Ale Wam tego życzę ;) W każdym razie pomógł mi sztyft Criorectum - można stosować w ciąży i podczas kp także gorąco polecam! Używam teraz o czasu do czasu i ani śladu.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • ksica24 Debiutantka

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie podobnie, ale przynajmniej po porodzie można je skutecznie leczyć, tyle że zapobieganie zaparciom jest równie ważne bo wrócą, u mnie jak nie działają domowe metody piję dicopeg 10g i po problemie

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ