X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Hipotrofia - szpital
Odpowiedz

Hipotrofia - szpital

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agnes_z Nowa

Wysłany: 29 sierpnia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Piszę do Was bo chyba z jednej strony potrzebuję się wygadać ale też szukam informacji. W czwartek (21.08) trafiłam do szpitala z wysokim ciśnieniem i z tachykardią u małego (na szczęście jednorazowa sytuacja) ale zatrzymali mnie w szpitalu, ponieważ stwierdzili hipotrofię płodu. Wiedziałam o tym, bo byłam wcześniej na badaniach prenatalnych ale lekarz mówił, że mam się nie przejmować bo wszytko jest okej tylko bobas jest mniejszy (2200g w 34 tc plus mały obwód brzucha). Mój lekarz prowadzący też to wiedział i w sumie nie widział większego problemu. Natomiast w szpitalu wyszła waga niecałe 2400 w 36tc. i mały obwód brzuszka i siedzę już na patologii ponad tydzień. Lekarze praktycznie nic mi nie chcą powiedzieć, wypytuję się co dalej i słyszę tylko „Pani sobie z nami posiedzi”, nawet mój lekarz prowadzący nie potrafi udzielić mi żadnych odpowiedzi czy będę tu siedzieć, czy mnie wypuszczą. W poniedziałek mam mieć badane przepływy i mały ma być ważony, mierzony itd. Chciałam się dowiedzieć czy ktoś był w podobnej sytuacji, czy rozwiązywali ciążę wcześniej z powodu słabego przybierania? (W przyszłym tygodniu mam 37tc). Powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie siedzieć w szpitalu do końca ciąży - większy stres co pewnie też ma jakiś wpływ na małego, mniej ruchu, mniejszy apetyt. Już wolałabym rozwiązać tę ciążę szybciej skoro mały i tak za bardzo nie korzysta w brzuchu :(

• Klusek Koleżanka

Wysłany: 13 września, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes_z wrote:
    Dzień dobry :) Piszę do Was bo chyba z jednej strony potrzebuję się wygadać ale też szukam informacji. W czwartek (21.08) trafiłam do szpitala z wysokim ciśnieniem i z tachykardią u małego (na szczęście jednorazowa sytuacja) ale zatrzymali mnie w szpitalu, ponieważ stwierdzili hipotrofię płodu. Wiedziałam o tym, bo byłam wcześniej na badaniach prenatalnych ale lekarz mówił, że mam się nie przejmować bo wszytko jest okej tylko bobas jest mniejszy (2200g w 34 tc plus mały obwód brzucha). Mój lekarz prowadzący też to wiedział i w sumie nie widział większego problemu. Natomiast w szpitalu wyszła waga niecałe 2400 w 36tc. i mały obwód brzuszka i siedzę już na patologii ponad tydzień. Lekarze praktycznie nic mi nie chcą powiedzieć, wypytuję się co dalej i słyszę tylko „Pani sobie z nami posiedzi”, nawet mój lekarz prowadzący nie potrafi udzielić mi żadnych odpowiedzi czy będę tu siedzieć, czy mnie wypuszczą. W poniedziałek mam mieć badane przepływy i mały ma być ważony, mierzony itd. Chciałam się dowiedzieć czy ktoś był w podobnej sytuacji, czy rozwiązywali ciążę wcześniej z powodu słabego przybierania? (W przyszłym tygodniu mam 37tc). Powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie siedzieć w szpitalu do końca ciąży - większy stres co pewnie też ma jakiś wpływ na małego, mniej ruchu, mniejszy apetyt. Już wolałabym rozwiązać tę ciążę szybciej skoro mały i tak za bardzo nie korzysta w brzuchu :(

Cześć, i jak finalnie historia się skończyła?
    Znajomej robili cesarkę w niespełna 30tc bo mały nie rosnąl przez dwa tygodnie.

Mi się marzy taki piękny wiek ciąży 37, to już naprawdę jest ładnie, uznają za donoszoną ciążę, jest bezpiecznie.
    My leżymy w szpitalu niecałe 4tygodnie, w poniedziałek kończymy 24tc, z utęsknieniem czekamy na każdy kolejny tydzień do przodu.

Mam nadzieję że u Was w porządku, pozdrawiam i ściskam mocno!

Od 10 lat walka z endometriozą 💪
    Laparotomia, laparoskopia
    AMH= 0,1

Od 2 lat dieta przeciwzapalna 🤍

3 nieudane procedury
    2 poronienia

Walka o kolejną ciążę ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ