Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Problemy i komplikacje › Infekcja dróg rodnych a odklejanie czopu śluzowego
Odpowiedz

Infekcja dróg rodnych a odklejanie czopu śluzowego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sylwia21 Nowa

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie pomocy! Wczoraj byłam u gin dostałam Pimafucin na infekcję, miałam zacząć przyjmować dziś, bo dopiero kupiłam. Jednak zauważyłam bardzo dużo gęstej kremowo - mlecznej wydzieliny przy sikaniu (zupełnie inna niż do tej pory przy infekcji, bo ta była zółtozielonkawa jak twarożek). Mam ogromne obawy, bo tyle się naczytałam o odejściu czopa i wgl, że dziecko traci ochronę przed bakteriami i jest narażone na infekcje... Co ja mam robić, czy jeśli to jest odchodzący czop, to brać ten Pimafucin i leczyć infekcję, czy to nie zaszkodzi dziecku, jeśli nie ma juz tej ochronnej bariery z czopu. Czy bardziej szkodliwa jest obecna infekcja? Zgłupiałam, mój gin dziś nie przyjmuje, a położna nie odbiera. Dodam, że 35 tc :(

• pakima Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli lekarz nie przyjmuje i nie masz do niego telefonu, a możesz podjechać do położnej to jedź do niej. A jak nie to do szpitala dzwoń na izbę przyjęć położniczą, tam udzielą ci odpowiedzi.

Jednym słowem czop to jest korek zatykający worek płodowy, on chroni dziecko przed infekcjami jak wspominałaś ale wydaje mi się że najlepszym wyjsciem jest jechać do szpitala żeby cię zbadali i ocenili czy to faktycznie czop odszedł i czy w całości czy w części.

Powodzenia :)

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ