X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Infekcja w ciąży
Odpowiedz

Infekcja w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • monciaw Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 37tc. Mam pieczenie i jakąś biała wydzielinę. Pisałam do mojego ginekologa kazał narazie stosować Clotrimazol Krem. Mam do Was pytanie czy któraś go stosowała w ciąży i w jaki sposób ze tak zapytam go aplikowała, bo na ulotce pisze żeby "Nie należy wprowadzać preparatu do pochwy" no to jak to mam zrobić?

• zokeia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może rozsmaruj po wargach mniejszych i u wejścia do pochwy?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na palcu wkładałam do środka ale to nie było w ciąży. lepiej szybko do lekarza bo nie masz duzo czasu na leczenie. Przy infekcji bedzie cesarka

• Morrigan Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarujesz w miejscu pieczenia nie wprowadzając do pochwy :) polecam podrążyć temat żeby wykluczyć infekcję. Mi ginekolog przepisała gynoxin

• Kaj Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne, bo mi ginekolog nie pozwoliła stosować clotlimazolum w ciąży. Przede wszystkim, zeby ograniczyc grzybice, zanim dosaniesz sie do lekarza to trzymaj diete- zero słodyczy, zero cukru (w sensie nie dosladzac herbaty itp)- to pozywka dla grzybow.
    A poki co uderz nawet do rodzinnego. Preparatow na ratunek tego typu w ciazy duzo nie ma i z reguly sa drogie, ale jesli dieta i higiena (plyny ginekologiczne na infekcje) nie pomoze to trzeba dzialac.

ukdy82c3jvhxu38m.png

tb73k6nl2pyu28tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna clortimalzolum ale po 1 trymestrze ja stosuje co jakia czas.

• czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest chyba do stosowania zewnetrznrgo wiec jesli masz jakies objawy wew to lec do lekarza bo nieleczonq infekcja moze nawet doprowadzix do porodu przedwczesnego.

6sutskjolve431gm.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ