X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Jak zdjać w domu hybrydy
Odpowiedz

Jak zdjać w domu hybrydy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vienne Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za kilka dni mam cc, nie mam możliwości wybrania się do kosmetyczki. Doradzicie jak można w domu zdjąć?

• zwaniola Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilniczkiem opilowac wierzch. Pozniej aceton na wacik i na paznokiec i zawinac w folie alu. Po okolo 10minitach seskrobac reszte i wygladzic.
    Albo pojsc do kosmetyczki ktora to raz dwa sciagnie frezarka.
    https://trena.pl/blog/jak-zdjac-hybryde-w-domu-3-podstawowe-metody/

Aczkolwiek z tego co wiem, to nie ma konieczności zdejmowania hybrydy przed zabiegiem w Polsce. Możesz jeszcze zadzwonić do swojej ginekolog i zapytać się czy musisz. Być może odpowie Ci, ze nie ma takiej potrzeby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 07:53

• Aaasti Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisze zwaniola, najlepiej pilniczkiem i acetonem. Choć można też delikatnie całość spiłować, ale jest duże ryzyko uszkodzenia płytki.
    Nie radzę zostawiać manicure na paznokciach do CC, gdyż płytka paznokcia jest ważnym wskaźnikiem stanu fizycznego pacjenta, a tu przecież chodzi o zapewnienie jak największego bezpieczeństwa.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ