X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Jaką powinnam mieć szyjkę macicy?
Odpowiedz

Jaką powinnam mieć szyjkę macicy?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sóweczka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 8 tc. Mam miękką szyjkę, co mnie trochę niepokoi. Nigdzie nie ma informacji na temat twardości szyjki w ciąży, tylko że w późniejszym czasie jak jest miękka to trzeba leżeć. I co teraz?

• paulina_b Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to najważniejsze abyś tam nie grzebała, aby niczego nie uszkodzić oraz nie wnieść bakterii. Na pewni jest wszystko dobrze, jeśli się martwisz to do lekarza na wizytę :)

f2wl3e5eod41wpzo.png
    nzjd3e3kx5yd7z3q.png
  • dziks_power Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ciąży nie warto sprawdzać szyjki, ja mam przez całą ciąże rozpulchnioną, ale jest pięknie zamknięta i długa.

relgh371zl7nd975.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ