X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Katar u miesięcznego dziecka
Odpowiedz

Katar u miesięcznego dziecka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zwaniola Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katar u miesięcznego dziecka😪 Dziewczyny córeczka obudziła się o 00:00 do karmienia i zauważyłam że leci jej z noska psika i pokasluje 🤦‍♀️😪 starsze dzieciaki były chore dwa tygodnie temu staraliśmy się uważać zachować ostrożność ale jak widać się nie udało 😑 ja też mam lekki katar 🤦‍♀️od wczoraj. Mąż mówi że panikuje 😑ale ja bardzo się martwię do tego stopnia że nawet się poplakalam 😑tak starałam się Ja uchronić przed chorobą 😥 I to jeszcze na sam weekend się stało jak na złość 😡 Zrobiliśmy małej inhalacje z soli posmarowałam pod noskiem mascia majrankowa maz odciagnal wydzieline z noska. Wpuscilam świeżego powietrza do pokoju i zalaczylam nawilżacz 🙉 Malutka zasnęła na mężu boimy się Ja położyć (śpi w kokonie przy mnie) położyłam pod kokon książki żeby główka była wyżej ale nie wiem 🙄czy jest wystarczająco. Proszę powiedzcie mi dziewczyny czy mialyscie może podobnie ? Jak Sobie radzić e tej sytuacji? Co podawać ? Macie coś sprawdzonego? Oczywiście w poniedziałek rano zadzwonię do przychodni 😑

• Nalia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko to co napisałaś chyba nic innego. Mój pediatra radzi leszcze kilka kropelek naszego mleka wkraplac do noska. Faktycznie pomagało.
    A czemu czekasz na poniedziałek jak się tak martwisz? Dzisiaj jest czwartek, A nie weekend.
    Ale myślę, że na razie inhalacje + nawilżanie nosa np Disnemarem + odciąganie. Nic więcej nie zrobisz.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Annite Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kilka dni temu to przeszłam. Wiem co czujesz. Robiliśmy inhalacje z ectodose 2 razy dziennie plus kropelki euphorbium 4 razy dziennie. Kłaść na brzuszku po psiknięciu żeby katar spływał. I smarować aromactiv maść w żelu od 1 dnia życia.
    Oczywiście dobrze będzie kupić jakiś srodek na odciągnięcie kataru - przyda się również na potem , nie tylko na teraz.
    Kupisz wszystko bez recepty. O tutaj https://www.aptekagalen.pl/odciagacze-kataru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2021, 07:45

• gwzd Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas latem pomogła maść mupina. Teraz od 3 tyg ma katar i kaszel. Jesteśmy umówieni do laryngologa bo dziecko niby zdrowe ale non stop katar spływający po gardle. Leki przeciwalergiczne bierze od maja bo alergia na pyłki i roztocza ale katar i tak jest.

Warto jest równiez skonsultować się z lekarzem pediatrą - szczególnie, jeśli katar utrzymuje się długo. Mogę tutaj dac namiar na doświadczonego pediatrę z Kielc https://www.pediatrakielce.com/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 12:32

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ