Ketony w moczu
-
Dziewczyny, mam cukrzycę ciążową. Byłam w szpitalu, gdzie mnie przebadali i mam dietę. Ale cały czas mi wychodzą w moczu ketony. Strasznie mnie to martwi. Naczytałam się o kwasicy ketonowej i już boję się cokolwiek jeść. A muszę jeść odpowiednio dużo wieczorem, żeby dzidziuś nie głodował a jednocześnie mało, żeby cukier nie przekroczył 120. Co poradzicie? o której jeść ostatni posiłek i co jeść ? Na razie jem około g.22
-
Witaj nie również wychodziły ketony, ale po modyfikacji godzin ostatnich posiłków nie mam już ketonów, więc jem o 22:00 i kolejny posiłek o 1:00 ketony wynikały u mnie z głodzenia mojego organizmu, dziecko zabierało, a dla mnie nic nie zostawało, do tego polecam 2l wody niegazowanej, a w ostatnich posiłkach dodać nabiał.
agatia lubi tę wiadomość
Deneris -
Witaj ja z polecenia lekarza zjadam bułkę pszenną z twarogiem i popijam szklanką maślanki, ale tu nie ma reguły u jednych taki posiłek da wysokie cukry u innych nie, metoda prób i błędów. Ja już jestem w 39t i obserwuję, że od 2 tyg cukry mi się unormowały i mogę pozwolić sobie na więcej.Deneris
-