Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Kolposkopia i pobieranie wycinków z szyjki w ciąży
Odpowiedz

Kolposkopia i pobieranie wycinków z szyjki w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kat. Ekspertka

Wysłany: 3 października 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem w 18tc, jestem właśnie w szpitalu, gdzie zostałam skierowana na badania kolposkopii ze względu na zle wyniki cytologii (możliwe ASC-H). Dzisiaj będę miała badanie. Lekarz powiedział, że w trakcie badania zadecyduje, czy będzie potrzeba pobierania wycinków z szyjki do oceny histopatologicznej i ze ze względu na to, że to młoda ciąża, to wycinki wiążą się z ryzykiem poronienia. Dostałam zgodę do podpisania, podpisałam ja, ale nadal nie wiem czy w razie potrzeby godzić się na te wycinki. Poprzednia cytologia robiona półtora roku temu była okej, dopiero teraz nagle coś takiego. Nawet jeśli miałabym wirusa HPV, to nie chce mi się wierzyć, że w takim czasie rozwinęłoby się to do stanu raka, a jeśli już to wydaje mi się ze to byłoby na tyle wcześnie stadium, ze dałabym radę donosić ciąże, urodzić i dopiero po porodzie zająć się tym tematem.

Czy któraś z Was była w takiej sytuacji? Miałyście pobierane wycinki? Nie wiem co robić i jestem spanikowana…

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ