Krótka kość udowa 28tc5d
-
Kość udowa jest poniżej 5 centyla i to mnie martwi. Miałam robione 3x badania prenatalne l były prawidłowe w ll wyszedł torbiel splotu naczyniowego, lll torbiel znikł, ale zmartwily mnie te nóżki. Powiem szczeze, że przeczytałam straszne rzeczy o torbielu i skróconej kości udowej. Lekarz przy badaniach powiedział, że wszystko jest wporzadku tylko panienka będzie drobniutka i mała.
-
Martita, musisz pamiętać, że USG nie jest perfekcyjne. Mi wróżyli dziecko 4,2 kg, a urodziła się 3,7. Także ten błąd pomiaru jest i na razie nie czytaj za dużo i się nie stresuj, chociaż wiem, że bywa ciężko. Zaufaj lekarzowi.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Martits u nas kość udowa cała ciąże była krótsza o 2-3 tyg w stosunku do reszty pomiarów. Córka urodziła sie zdrowa i ma bardzo długie nogi i jest szczuplutka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 10:15
Kindoll, Oela91 lubią tę wiadomość
-
Powiem Ci, ze nie najgorzej, spodziewalam sie, ze bedzie trudniej, bo jestem sama i nie mam nikogo do pomocy, ale jakos sie ogarnelam (duzo ulatwia mi hustawka, bo Tosia lubi sie bujac, wiec moge zajac sie tez Zuzia), no i teraz musialam kupic wozek podwojny...
polkosia lubi tę wiadomość
-
Summerka wrote:Martits, nie martw sie - poklosia ma racje - usg nie jest doskonale. Moja corcia byla ciagle za mala, martwilam sie hipotrofia, etc., a finalnie urodzila sie w 39 tyg - 3850!!
Glowa do gory;)Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] -