X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Krwiak i plamienia w ciąży
Odpowiedz

Krwiak i plamienia w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kisiek Znajoma

Wysłany: 22 listopada 2023, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Aktualnie jestem w 10 tc.
    Dwa tygodnie temu podczas USG lekarz wykrył krwiaka przy pęcherzyku.
    Krwiak o wymiarach 17x17x4mm.
    Czy według Was to duży czy mały krwiak?

Lekarz mówił że krwiak powinien się wchłonąć.

Dzisiaj w nocy podczas podcierania w toalecie po oddaniu moczu zauważyłam na papierze brązowe upławy.
    W ciągu dnia jeszcze 3 razy podczas oddawania moczu na papierze były te brązowe upławy. Nie było ich jakoś dużo, w sumie to z każdym razem mniej.

Około godziny 12 plamienia ustały.

Założyłam też rano wkładkę, żeby zobaczyć co i jak. Wkładka czysciuteńka.

Dodam że nie miałam wcześniej żadnego krwawienia. Płód rozwija się prawidłowo.

Dzisiaj rano użyłam detektora tętna, aby upewnić się że wszystko jest dobrze. Tętno znalazłam i trochę mnie to uspokoiło.

Nie dają mi jednak spokoju te brązowe plamienia. Od początku ciąży biorę Utrogestan, Luteine oraz Agolutin, bo miałam problem z progesteronem w dwóch poprzednich ciążach, które niestety straciłam ale na bardzo wczesnym etapie 4tc.

Czy któraś z Was miała taką sytuację, że zaczęła plamić?
    Myślicie, że może to być przez krwiaka?

Czy takie plamienia mogą występować podczas wchłaniania krwiaka? A może się oczyszcza i wydala?

Wizytę mam dopiero w poniedziałek, ale wariuje ze strachu. Pisałam dzisiaj do mojego lekarza, ale nie odpisuje - obawiam się że ma dzisiaj wolne.

Liczę na podzielenie się przez Was, waszym doświadczeniem i wiedzą.

Dziękuję!

Przeżywam najwspanialszy okres w życiu - macierzyństwo <3
    Droga była długa, kręta i wyboista, ale teraz jestem szczęśliwa
    😭Marzec 2022- pierwsze poronienie, ciąża biochemiczna
    😭Sierpień 2022- drugie poronienie, ciąża biochemiczna
    🥰Czerwiec 2023- pierwsza wizyta u naprotechnologa, ustalenie planu leczenia, badania
    🥰Lipiec 2023- druga wizyta u naprotechnologa, analiza wyników badań. Wszystkie badania książkowe. Problem tylko z progesteronem. Wdrożenie odpowiedniego leczenia.
    🥳Wrzesień 2023 - ostatnia miesiączka
    🥳Październik 2023- pozytywny test ciążowy
    🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷Czerwiec 2024- na świat 12.06.2024 przyszła nasza ukochana córeczka Maja.
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam krwiaka w ciąży, ale leżałam na oddziale z dziewczyną, która wylądowała tam właśnie z powodu krwawień wywołanych krwiakiem. Z tego co opowiadała to lekarz mówił, że tak się może dziać przy krwiakach, które same pękają i organizm musi jakoś wydalić tę krew.

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam krwiaka w 6tc . Poprostu pękł sam i oczywiście krwotok. Odrazu IP myslalam ze poronienie ale naszczescie na usg okazało się że to był krwiak i poprostu opróżnił się . Plamiłam po tym wydarzeniu bardzo długo do 12 tc i brałam leki. Duphastan 3 razy dziennie. Oszczędny tryb życia nie dźwigałam. Myślę że przez krwiaka możesz plamić napewno.

• Dziamal Nowa

Wysłany: 23 grudnia 2023, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 6 tyg c. Dziś wystąpiło też plamienie na początku jasna krwią i później pojawiła się ciemna w tym po kilku godzinach takie małe kropki ciemnej krwi i dalej nic. W tym wszystkim trochę bolał mnie brzuch. Napisałam do mojej doktor która odpisała tylko tyle, że jak się nasili to trzeba na sor jechać. Więc w strachu jestem co to będzie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ